Aubergineratatouille er en rigtig dejlig grøntsagsret, som smager fortrinligt både varmt og koldt 🙂
“Ratatouille er en provencalsk grøntsagsret bestående af løg, courgetter, auberginer, peberfrugter og tomater langsomt mørnet i olivenolie, ofte med hvidløg og krydderbuket. Grøntsagerne kan også mørnes i ovn eller steges hver for sig og til sidst blandes.” (Gyldendals store danske Ordbog)
Før “veganertiden”, var ratatouillen vores foretrukne tilbehør til karbonader, og der gik en rum tid, før vi fandt ud af, at vi kunne lave disse svampebøffer som tilbehør til ratatouille.
Svampebøfferne hørte ligesom til i vores “veganske forkælelsesburger” og vi skulle først lige tænke den tanke, at de godt kunne laves og spises i andre sammenhænge også. Det kan de heldigvis godt 😀
Så nu ynder vi at servere aubergineratatouille sammen med veganske svampebøffer 🙂
Opskrift på aubergineratatouille og veganske svampebøffer:
Ingredienser
- 6 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 4 stilke bladselleri
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 4 tomater
- 2 mellemstore auberginer
- 125 g svesker
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 ds hakkede tomater
- 75 g oliven uden sten
- 2 spsk kapers
- 40 g cashewnødder
- salt og peber
Sådan gør du
- Du kan med fordel bruge en sauterpande til denne ret.
- Hak blegselleri, løg, hvidløg og peberfrugt – evt i hurtighakker, skær tomaterne i fine tern og svits det hele i 2 spsk olivenolie i 8-10 min. Tag det af panden og læg det på en tallerken.
- Skær auberginer og svesker i tern og svits dem møre i 2 spsk olivenolie i 8-10 min.
- Tilsæt de øvrige ingredienser på nær nødderne og 2 spsk olie og lad simre i 15 min.
- Hak nødder og rist dem på en tør pande og kom dem i retten.
- Smag til med salt og peber.
- Server evt. med glutenfri bønnepasta, svampebøffer og dampet broccoli, eller en grøn salat. I sommerhalvåret kan det f.eks. være en grøn salat med krydrede nødder.
- Kan spises både varm og kold.
Noter
Du kan finde en opskrift på grøn salat med krydrede nødder HER
Ingredienser
- lidt ekstra jomfruolivenolie
- 4-500 g svampe (kan være champignon)
- 2 spsk rød balsamicoeddike
- 50-75 g hørfrøslim (= æggeerstatning for 1-1½ æg)
- 4 spsk fuldkornsrismel
- salt og peber
- jomfrukokosolie/ekstra jomfruolivenolie (til stegning)
Sådan gør du
- Skær svampene i kvarte. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og balsamicoeddike, indtil væsken er fordampet.
- Lad svampene køle af og rør derefter hørfrøslim, rismel, salt og peber i.
- Varm olie i panden og fordel svampemassen i 4 ”bøffer”, som steges gyldne.
- Serveres f.eks med aubergineratatouille.
- Eller i en burger.
Noter
Du kan finde en opskrift på vegansk forkælelsesburger HER
Und dig selv at prøve disse burgere 😀