Veganske gulerodsfrikadeller

Veganske gulerodsfrikadeller

Veganske gulerodsfrikadeller

Ret: Frikadeller, Hovedret
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. Der bliver 12-14 frikadeller. Opskriften er lavet med inspiration fra "Månebarnet"

Ingredienser

  • 200 g gulerod (groft revet)
  • 100 g løg (finthakket)
  • 1 dl røde linser (eller grønne)
  • 2 spsk kikærtemel
  • 2 spsk fuldkornsrismel
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk frisk dild (finthakket - kan udelades)
  • ½ tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
  • lidt jomfrukokosolie (til stegning.)

Sådan gør du

  • Ingredienser
  • Start med at skylle og koge linserne ca. 10 minutter i letsaltet vand. røde splitlinser koger let ud. Hvis du vælger de grønne eller sorte linser, skal de ikke koge ud, men bevare deres bid.
  • Kom groftrevne gulerødder, finthakkede løg, solsikkekerner, hvidløg, citronsaft og hakket dild i en skål.
    Veganske gulerodsfrikadelle
  • Tilføj de afdryppede linser. Tilsæt herefter olie, mel og alle de øvrige skønne krydderier.
  • Rør det hele godt sammen.
  • Farsen kan godt virker lidt tør i starten, men afhold dig fra at tilsætte væske, da den nok skal blive blødere efterhånden, som den får lov til at blive rørt i og stå lidt.
    Veganske gulerodsfrikadelle
  • Form dellerne i hånden og steg dem på en god varm pande i lidt olie.
    Veganske gulerodsfrikadeller
  • Vend dem et par gange undervejs, indtil de er sprøde på begge sider. Det tager ca. 10 minutter.
    Veganske gulerodsfrikadeller
  • Spises som varm ret. Eller på rugbrød 🙂
    Rugbrødsmad med veganske gulerodsfrikadeller

Noter

Du kan finde lignende frikadeller med squash og rødbede på Månebarnet.org
Rester er gode i madpakken - og de kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

2 Comments

  1. Hej Helle,
    Tak for skøn inspiration til det grønne køkken. Kan man erstatte rismelet med en anden slags mel? Det gør ikke noget, at det indeholder gluten. Jeg vil også gerne vide om du har god erfaring med at fryse dem ned?
    Mvh Julie

    • Helle Reply

      Hej Julie
      Tak for en dejlig kommentar 🙂
      Du kan sagtens erstatte rismel med andet mel, efter hvad du har.
      Jeg vil også mene at frikadellerne kan fryses. Jeg har endnu ikke selv frosset gulerodsfrikadeller, men vil ikke betænke mig på at gøre det.
      Kærlig hilsen
      Helle

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate