Vegansk tapas forret med blinis

Vi skal snart have min mands kolleger til veganske tapas.
I designprocessen af tapastallerkenen har vi besluttet at lave 3 serveringer.
Vi vil lave en tallerken med to forret tapas, en tallerken med fem hovedret tapas og en tallerken med tre små desserter. Ti små tapas i alt.
Gæsterne skal have et indblik i vegansk madlavning.
Vi har en overordnet plan for, hvilke tapas vi vil servere. Og, som vi plejer, er der også retter, som er nye for os. Tallerkenen til forret har f.eks. en blinis med mango-avocado-tomatsalsa, vi ikke har prøvet.
Vi har hentet inspiration i en opskrift, som vi selv har gjort vegansk; ved at bage blinis uden æg og med plantemælk samt komme soyade (sojayoghurt) på toppen af salsaen.
Første forsøg sad ikke lige i skabet.  Mangoen var for syrlig, og dressingen vil vi gøre anderledes.
Opskriften, som kommer her, er tilrettet, som vi kommer til at lave dem på dagen.

Opskrift på vegansk blinis

Du kan finde opskriften på veganske blinis med “look a like” stenbiderrogn HER

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Blinis med avocado-mangosalsa

Veganske blinis med salsa af mango, avocado og tomat

Ret: Forret, Pandekager, Salat
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Der bliver ca. 18 blinis. Fyldet rækker ca. til 12 stk.

Ingredienser

Blinis

  • 125 g boghvedmel
  • 45 g fuldkornsrismel
  • ½ tsk salt
  • 3 dl sojamælk (eller anden plantemælk)
  • ca 1 dl vand (til bliniskonsistens, som er tykkere end pandekager)
  • lidt olivenolie
  • kokosolie (til at bage blinis i)

Mang-avocado-tomat-salsa

  • 1 mango (moden, skåret i små tern)
  • 2 avocado (spiseklar, skåret i små tern)
  • 2-3 tomater (velsmagende, skåret i små tern)

Dressing til salsa

  • 1 spsk olivenolie/rapsolie
  • 2 tsk reven limeskal (hvis limen er økologisk )
  • 4 tsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk Tamari (soja)
  • 2 tsk reven frisk ingefær
  • peber

Pynt

  • soyade (= sojayoughurt)
  • rød chili (finthakket)

Sådan gør du

  • Start med blinisdejen, da den skal hvile 1t i køleskabet
  • Sigt begge slags mel og salt ned i en skål. Lav et hul i midten og kom 3 dl sojamælk i. Pisk indtil det er godt sammenblandet. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet 1 time.
  • Pisk herefter ca 1 dl. vand og lidt olie i dejen. Dejen skal være tykkere end pandekagedej. Bag blinis i kokosolie
    Blinis
  • Mens dejen hviler i køleskabet laves salsaen
  • Bland mango, avocado og tomattern i en skål. Rør dressingen sammen og kom den over. Lad salsaen trække til blinis er klar til at blive pyntet.
  • Begge dele kan forberedes i forvejen klar til at samles og pyntes, når det skal serveres
  • Top blinis med salsa og pynt med en tsk soyade og finthakket chili
    Blinis med mango-avocado-tomatsalsa

Noter

Til denne salsa kan det betale sig at kræse om valget af råvare: Vigtigt for det endelige resultat at mango avocado og tomater er modne og smagfulde 🙂
Du kan finde opskriften på veganske blinis med "look a like" stenbiderrogn HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

 

2 Comments

  1. Dorthe Dalgaard Reply

    Kære Helle og Steffen.

    1000 tak for en hyggelig aften, der bød på en kæmpe kulinarisk oplevelse.

    De 10 tapas, som I serverede for os, var en fryd for øjet. Tilberedningen var i top, råvarerne var i top og smagen var i top. Jeg fik et stort indblik i vegansk madlavning.

    Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv – men jeg er sikker på, at alle, der var så heldige at kunne være med – tog hjem med en gastronomisk oplevelse rigere samt en meget fyldt mave 🙂

    Endnu engang tak for en hyggelig aften.

    Med venlig hilsen Dorthe.

    • Helle Reply

      Hej Dorthe
      Selv tak for dit dejlige selskab og dit positive væsen 🙂
      Steffen og jeg havde en rigtig dejlig aften sammen med jer i fredags og bar det med os som “gladhed” hele lørdagen.
      Lørdag serverede vi reste-tapas for “ungerne”.
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate