Vegansk svampepostej

Sidste juleaften debuterede vores lille familie med vegansk julemad.
I løbet af efteråret havde jeg afprøvet forskellige grøntsagsbaserede patéer, postejer og salater.
Vores julemenu 2015:
Svampepostej
Salat med sorte ris og sprøde jordskokker
Rødkålssalat
Grønkålssalat
Varm salat med bladselleri, æbler og valnødder
Risalamande med appelsinsirup

Som udgangspunkt for dette års julemad havde jeg en ide om, at vi skulle have det samme som sidste år. Vi var nemlig rigtig godt tilfredse med sidste års julemenu. Det eneste, vi overvejede at ændre på, var at undværre bladsellerisalaten og i stedet for lave en sovs.
Det har derfor overrasket mig, at jeg alligevel er endt med at bruge en del energi på at finde en erstatning for postejen – selvom den er god.

Måske har jeg bare brug for at prøve forskellige retter, før jeg beslutter mig for den ultimativt bedste “jule-steg”. Eller også vil vores julemad måske i fremtiden være til “forhandling” hvert år.
Måske skal vi slet ikke være så “fastlåste” på noget bestemt mad, som vi var det, før vi blev veganere.
Wired at tænke på 🙂

I dette indlæg kommer opskriften på den svampepostej, som vi alle var begejstrede for sidste år.
Opskriften er fundet i Anette Harbech Olesens bog, “Mad – Kunsten at spise og leve sundt”.
Hvis du er på udkig efter, hvad du skal lave til jul i år, er Anettes svampepostej et ganske udmærket bud på dejlig julemad 🙂

Hjerternes jul

Opskrift på vegansk svampepostej:

Vegansk svampepostej
Print Recipe
Glutenfri ved brug af glutenfrit brød. Opskriften er fundet i bogen "MAD" skrevet af Anette Harbech Olesen.
Vegansk svampepostej
Print Recipe
Glutenfri ved brug af glutenfrit brød. Opskriften er fundet i bogen "MAD" skrevet af Anette Harbech Olesen.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Ingredienser til svampepostej
  2. Rengør og hak svampe, champignons, porre, hvidløg og rødløg, og svits det i kokosolie på panden i 4-5 minutter. Gem et par hele champignons til at skære i skiver og lægge oven på postejen før bagning - for postejens udseende 🙂
    Ingredienser til svampepostej
  3. Tilsæt krydderier
  4. Blend hasselnødder og brød og bland det i sammen med fløde og loppefrøskaller.
    Ingredienser til svampepostej
  5. Tag panden af og lad massen afkøle lidt.
  6. Rør herefter hørfrøslim i og smag postejen til - tilføj evt. mere salt/peber.
  7. Fyld postejen i en smurt form. Top 1-2 skivede champignons - alternativt kan du toppe med æbler skåret i tynde både.
    Svampepostej
  8. Bag den ved 180 grader i ca 45 minutter.
    Svampepostej
  9. Server med salater og rodfrugter eller rissalat med sprødstegte jordskokker. Postejen er rigtig dejlig julemad.
    Salat med sorte ris og sprøde jordskokker
Recipe Notes

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med 5 dl vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.

Hjerternes jul
Hjerternes jul

 

Kommentér

Navigate