Vegansk sommermad

“Vegansk sommermad” er et indlæg, som indeholder link til opskrifter på et par skønne veganske sommerretter. Indlægget er tænkt som inspiration. Samtidig har jeg oprettet en ny kategori, “sommer”, som gør det nemt at finde inspiration til lækre sommerserveringer 😀

I år har vi måtte aflyse vores årlige pinsefest med hele min familie. I stedet blev det til en mindre middag  med en familie fra vejen, som vi de sidste 15 -16 år med jævne mellemrum har spist sammen med. Vi har på skift lavet hverdagsmad til hinanden. Efter en laaang Corona-pause var det skønt igen at lave mad til gæster og dobbelt skønt med sommervejr, og at maden kunne indtages på terrassen.

Corona-opdækning på terrassen
Corona-opdækning på terrassen

Dagen startede på torvet, hvor min mand bl.a. købte små nye danske kartofler, små røde peberfrugter og svampe. Vi hyggede os nogle timer i køkkenet, og fik lavet farserede peberfrugter, kold kartoffelsalat og bruchetta. De farserede peberfrugter er magisk gode, når de bliver lavet nogle timer i forvejen og får lov til at køle af ( = smagen sætter sig) for så at blive let opvarmet igen før servering.
Alt i alt en let og lækker sommerservering 😀

Kold kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med rucola, citronolie og pinjekerner
Farserede peberfrugter (petit farcis)
Farserede peberfrugter (petit farcis)
Bruchetta
Bruchetta med pesto af soltørrede tomater og bønnepostej

Opskrifter:

Kold kartoffelsalat med rucola, citronolie og pinjekerner
Glutenfri. Opskrift er fra bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz.
Se opskriften
Kold kartoffelsalat med rucola, citronolie og pinjekerner

Du kan læse et indlæg om kold kartoffelsalat HER

Vegansk farserede grøntsager
Glutenfri. Fransk inspireret ret: "petit farcis". I Frankrig "nørder" de med at bruge små grøntsager; små kugleformede squash, små peberfrugter, små auberginer etc. Toppen af grøntsagen, som skæres af for at udhule og lave plads til fyldet, genplaceres inden bagning som en lille hat på retten. Lav evt. en søgning på "petit farcis" for yderligere inspiration 🙂
Se opskriften
Vegansk farserede grøntsager

Du kan læse et indlæg om vegansk farserede grøntsager HER

Hurtigt suppebrød
Glutenfri, hvis der anvendes glutenfri mel - f.eks glutenfri havremel. Der bliver et brød af opskriften. Jeg kalder det et hurtigt brød, fordi der er få arbejdsprocesser i at lave det. Det tager ca 1 time at lave.
Se opskriften
Hurtigt suppebrød
Pesto med soltørrede tomater og basilikum
Glutenfri pesto ved brug af glutenfri gærflager. Opskriften er fra bogen "Go og nem veganermad" af Signe Lykke. Super velsmagende pesto med masser af umami 😀
Se opskriften
Pesto med soltørrede tomater og basilikum

Bruchetta er lavet med hurtigt suppebrød, pesto med soltørrede tomater og bønnepostej fra “Hanegal”.
Føl dig fri til at bruge det brød, du har lyst til.
– Brødet skæres i kvarte og derefter i tynde skiver.
– ristes i ovnen ved 185 gr varmluft i 10 minutter.
– Tages ud af ovnen og smøres med både pesto og bønnepostej.
– Bages igen i 10 minutter
Disse bruchetta er vanedannende, og jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke sagde Mmmm 😀

Desserten fik jeg som sædvanligt ikke taget billeder af 🙁
Med 4 unge mennesker ved bordet fik jeg lyst til at servere vafler med is.
Vaflerne blev bagt om formiddagen og varmet op inden servering.
Isen bestod af 3 slags købeis fra Naturli’; hindblær, kakao og saltkaramel.
Hertil serverede jeg lakridsguf og hakket chokolade.

Veganske dessertvafler
Glutenfri, inspireret af bloggen "Vanløse Blues", der bliver ca 8 belgiske vafler.
Se opskriften
Veganske dessertvafler med bananis

Guf:1-2 dl aquafaba, 2-4 spsk. flormelis, 1-2 tsk æblecidereddike og rålakridspulver efter smag.
– Pisk aquafaba stift som æggehvide
– kom æblecidereddike i og pisk lidt mere.
– Kom sukkeret i lidt af gangen, mens der piskes.
– Smag til med rålakridspulver ( kan udelades)
Vi lavede hver især vores desserttallerken med vaffel, is, guf og chokolade, og alle blev glade.
Jeg sætter et billede ind næste gang, vi får dessertvafler 😀

Kommentér

Navigate