Vegansk remoulade

 

Vegansk remoulade

Vegansk remoulade

Ret: Dressing, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. Lav selv ingredienser som mayonnaise og pickles, eller køb det færdigt.

Ingredienser

Ingredienser til remouladen

  • 200-250 g vegansk mayonnaise (Jeg bruger 1 portion olivenoliesmør:)
  • eller 1 portion oliveoliesmør (se link sidst i indlægget)
  • 1 tsk citronsaft/citrusuniversal
  • 1 tsk dijonne sennep
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk gurkemeje
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 3 spsk pikles (finthakket)
  • 1 spsk syltet squash/asie (eller andet sukkersyltet - finthakket)
  • spsk kapers (hakket)

Ingredienser til mayonnaise/"olivenolie"smør

  • 150 g silketofu (= ½ pakke)
  • 3/4 dl solsikkekerneolie (gerne koldpresset )
  • 1 tsk macapulver (kan udelades)
  • lidt salt

Pickles = syltede grøntsager

  • Lidt blomkål (i små buketter)
  • et par gulerødder (i små skiver/tern)
  • evt andre grøntsager
  • 1 dl æbleeddike (eller lagereddike)
  • ½ dl kokossukker (eller 1 dl rørsukker)
  • ½ dl vand
  • lidt salt og peber

Sådan gør du

Pickles

  • Start med at sylte pickles. De kan bruges samme dag og kan opbevares i køleskabet i flere uger.
  • Tilbered grøntsagerne ved at skære dem i mindre stykker. Vælg selv hvor stor portion, du vil lave - Jeg har lavet svarende til ét Tahinglas, og af denne portion kan man lave remoulade 4 gange.
  • Bring eddike, vand, sukker og lidt salt og peber i kog. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem koge med i 5 minutter.
  • Kom grøntsager og eddikelagen i et rent, skoldet glas og sæt til afkøling.

"Olivenoliesmør"

  • Køb en vegansk mayonnaise eller lav din egen af silketofu og solsikkekerneolie:
  • Blend silketofu, olie, macapulver og salt til en silkeagtig og luftig pure, der minder om mayonnaise.
    Vegansk mayonnaise med sillketofu
  • Jeg laver gerne dobbelt portion og udnytter hele pakken med silketofu. Halvdelen bruger jeg til remouladen, og den anden halvdel som mayonnaise i sandwich + jeg smørrer det på brødet til det veganske stjerneskud.

Remoulade

  • Kom mayonnaise i en skål og tilsæt citron, sennep og krydderier. Bland det sammen.
    Remoulade
  • Hak pikles, syltet squash/løg/asie og kapers .. (jeg har også en enkelt gang kommet lidt syltet hokkaido i, bare fordi jeg havde det).
    Pikles til remoulade
  • .. og kom det i mayonnaiseblandingen.
    Pikles til remoulade
  • Bland det hele godt og smag til med salt og peber.
    Remoulade
  • Opbevares i et rent glas med tætsluttende låg.
    Vegansk remoulade

Noter

Opbevares i køleskabet og kan holde op til et par uger, hvis man tager fra glasset med rene "ta-ting".
Jeg har valgt at bruge solsikkekerneolie i mayonnaisen, fordi olivenolie har en lidt bitter smag, som ikke er velkommen i vores remoulade - til andre former for tilbehør med olivenoliesmør, vælger jeg gerne en god ekstra jomfru olivenolie. Du kan finde den oprindelige opskrift på olivenoliesmør HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate