Vegansk porretærte

Vegansk porretærte

Vegansk porretærte

Ret: Hovedret, Tærte
Keyword: Glutenfri
Antal: 5
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften)

Ingredienser

Porrefyld

  • 6-8 porrer (De svinder en del, når de er kogte og afdryppede)
  • 250 g hvide bønner (en dåse eller selvkogte)
  • 300 g ærter (fra frost)

Kikærtedej

  • 100 g kikærtemel
  • 50 g fuldkornsrismel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk støt muskatnød
  • peber
  • 2 spsk gærflager (kan undværres)
  • dl vand

Pynt

  • 1 håndfuld græskarkerner
  • lidt sesamfrø

Sådan gør du

  • Rens porrerne og skær dem i skiver. Brug endelig så meget som muligt af det grønne fra porrerne. Kog porrerne møre i letsaltet vand og hæld dem i en sigte til afdrypning. Tryk lidt ekstra vand ud med en ske.
  • Hæld vandet fra bønnerne, hvis du bruger en dåse. Ærterne kan du bruge frosne

kikærtedej

  • Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.

Samling af tærten

  • Rør porrer, bønner og ærter i kikærteblandingen, og bred det ud i den forbagte tærtebund.
    Vegansk porretærte
  • Drys tærten med sesamfrø og græskarkerner
    Vegansk porretærte
  • Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft i 25-30min.
    Vegansk porretærte
  • Velbekomme 🙂
    Vegansk porretærte

Noter

Server med drys af hakket frisk persille og en matchende salat. 😉
Tærterester er perfekte i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér






Navigate