Vegansk jordskokkepostej

Vegansk jordskokkepostej

Vegansk jordskokkepostej

Ret: Hovedret, Postej
Keyword: Glutenfri
Glutenfri.

Ingredienser

  • 2 dl linser (efter eget valg)
  • 300 g jordskokker
  • 100 g solsikkekerner
  • 200 g svampe
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk jomfrukokosolie
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 2 spsk Tamari (sojasauce)
  • 1 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl linserne og kom dem i en gryde
  • Rens jordskokkerne og skær dem i grove tern og kom dem i gryden sammen med linserne.
    Linser og jordskokke
  • Hæld vand ved og kog linser og jordkokker i 20-25minutter, til jordskokkerne er godt møre. Hæld overskydende vand fra.
  • Rist solsikkekernerne på en tør pande.
    solsikkekerner
  • Rens champignon og skær dem i skiver. Skær løget i tern. Pil hvidløget og hak det fint.
  • Svits champignon, løg og hvidløg i kokosolie på en pande. Krydr med 1 spsk tamari, paprika, timian og peber.
    Jordskokkeposte
  • Kom jordskokker, linser, solsikkekerner og champignon-blandingen i en skål.
    Jordskokkepostej
  • Tilføj citronsaft , resten af Tamarien og blend med stavblender. Lad evt massen have en lidt grov struktur eller blend helt fint - som du har lyst til. Smag til med salt og peber.
    Jordskokkepostej
  • Server evt sammen med bagte marinerede rødbeder. Velbekomme
    Håndmad med jordskokkepostej og bagte marinerede rødbeder

Noter

Jordskokkepostej er ny favorit på vores frokostbord. Er madpakkeegnet 🙂
Jeg overvejer at koge linser og jordskokker som præfabrikat og fryse det ned - til at lave postejer med I løbet af foråret, hvor danske jordskokker ikke er i sæson.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate