Vegansk gulerods-løgtærte

Gulerods-løgtærte toppet med squashskiver

Vegansk gulerods-løgtærte

Ret: Hovedret, Tærte
Keyword: Glutenfri
Antal: 5
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften)

Ingredienser

Gulerods-løg fyld

  • 750 g gulerødder (groftrevne)
  • 3-4 mellemstore løg (i skiver eller tern)
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • sesamfrø

Kikærtedej

  • 150 g kikærtemel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk stødt chili
  • peber
  • dl koldt vand

Pynt

  • 1 squash (i ½cm tykke skiver)
  • salt og peber
  • sesamfrø

Sådan gør du

Gulerods-løg fyld

  • Start med fyldet, så det kan afkøle lidt, inden det blandes i kikærtedejen.
  • Svits gulerødder og løg i olie i en passende størrelse gryde. Grøntsagerne fylder meget til at starte med men svinder en del i volumen under svitsning.
  • Krydr med timian, oregano, salt og peber og lad det simrer med. Lad det simrer ca 10min. Smag evt. til med ekstra salt og peber.

Kikærtedej

  • Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.

Samling af tærten

  • Rør gulerod-løg fyldet i kikærteblandingen og bred det ud i den forbagte tærtebund.
    Gulerods-løgtærte
  • Gulerods-løgtærte
  • Top med squash skåret i ½cm tykke skiver, drys salt og peber på squashskiverne. Drys evt. sesamfrø over tærten før bagning. Alternativt eller ovenpå squashskiverne kan der toppes med Englerods osteFRIsovs.
    Gulerods-løgtærte klar til bagning
  • Bag tærten ved 185 grader varmluftovn i 25-30 minutter. Lad den hvile 5min før servering.
    Gulerods-løgtærte med tilbehør

Noter

Server med drys af hakket frisk persille og en "matchende" salat 😉
Opskriften på Englerods osteFRIsovs kan du finde HER
Tærterester er perfekte i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér






Navigate