Antal: 6
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri. Links til opskrift på tærtebund i opskriftsnoten.
Ingredienser
Gulerods-løg fyld
- 750 g gulerødder (groftrevne)
- 3-4 mellemstore løg (i skiver eller tern)
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk tørret oregano
- salt og peber
- 2 spsk olivenolie
Kikærtedej
- 150 g kikærtemel
- 3/4 tsk bagepulver
- 3/4 tsk salt
- ½ tsk stødt chili
- peber
- 1½ dl koldt vand
Pynt
- 1 squash (i ½cm tykke skiver)
- sesamfrø
- evt. parmesan
Sådan gør du
Tærtebund
- Lav og forbag en tærtebund (se links i noten).
Gulerods-løg fyld
- Riv gulerødder og skær løg.
- Svits gulerødder og løg i olie i en passende størrelse gryde. Grøntsagerne fylder meget til at starte med men svinder en del i volumen under svitsning.
- Krydr med timian, oregano, salt og peber og lad det simrer med. Lad det simrer ca 10min. Smag evt. til med ekstra salt og peber.
Kikærtedej
- Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Samling af tærten
- Rør gulerod-løg fyldet i kikærteblandingen og bred det ud i den forbagte tærtebund.
- Top med squash skåret i ½cm tykke skiver, drys salt og peber på squashskiverne. Drys evt. sesamfrø over tærten før bagning. Alternativt eller ovenpå squashskiverne kan der drysses med vegansk parmesan eller toppes med Englerods osteFRIsovs(links til opskrifter i Opskriftnoter).
- Bag tærten ved 185 grader varmluftovn i 25-30 min. Lad tærten hvile 5min før servering.
Noter
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!
2 Comments
Kan man erstatte kikærtemelet med andet mel, eksempelvis hvedemel? 😊
Hej Mille
Tak for dit spørgsmål 🙂
Måske kan du erstatte kikærtemel med majsmel – men jeg har ikke prøvet.
Jeg har heller ikke prøvet med hvedemel, men tænker slet ikke hvedemel dur.
Alternativt kan du lave æggemasse med cashewnødder (find en opskrift hos Mia Sommer)
…eller blendet silketofu:
Ingredienser til “ægge-massen”:
1 pakke silketofu (290 g drænet vægt)
1 dl sojamælk, neutral smag (uden tilsat sukker)
1 tsk gurkemeje.
1 tsk paprika.
1/2 tsk sort salt (kala namak)
Friskkværnet sort peber.
Se fremgangsmåden her:
https://greensoul.dk/opskrifter/aftensmad/groentsagstaerte/
Hilsen Helle