Vegansk carbonara med sorte linser og karry og kokos

grøntsagsspagetti

Vegansk carbonara med sorte linser og karry og kokos

Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk

Ingredienser

  • 2 dl sorte berluga-linser (el. grønne puy-linser)
  • 1-2 squash
  • 4 store gulerødder
  • ½-1 blomkål (alt efter størrelse)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 ds kokosmælk
  • salt og peber
  • 1 spsk kokosolie (alternativt olivenolie)

Sådan gør du

  • Skyl og kog linserne i dobbelt mængde vand i 20min med lidt salt. Hæld evt resterende vand af i en sigte. Vask squash og skræl gulerødderne. Lav dem til spagettier på en spiraliser, mandolinjern eller med en skrællekniv. Hak blomkålen i en hurtighakker/foodprocessor. Skær løg, hvidløg og evt chili i små tern.
    Fremgangsmåde
  • Smelt kokosolien i en stor pande / gryde og svits løg, hvidløg og chili. Kom karry og gurkemeje i, og lad det svitse lidt i olie og løgblanding. Kom herefter grøntsagsspagetti og blomkåls"ris" ved og rør det hele sammen. Tilsæt kokosmælk og lidt salt og peber, rør rundt og lad det simrer under låg 5-10min. Kom de afdryppede linser i og rør rundt. Lad simrer igen og smag til med salt og peber. Gulerodsspagettierne vil have lidt mere bid end squashen, og det er ok. Retten er færdig, når du bryder dig om smag og konsistens.
    Grøntsagcarbonara
  • Lowcarbonara med sorte linser
  • Vegansk carbonara
  • Server f.eks. med dampet broccoli og brød ristet i ovnen med pesto eller olivenolie og saltflager (eks, Maldon salt)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér






Navigate