Vegansk biksemad

Vegansk biksemad

Vegansk biksemad

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Glutenfri

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 1-4 søde kartofler (alt efter størrelse)
  • 2 løg
  • 1/4 kg hvidkål
  • evt. 1 håndfuld bladgrønt skåret fint (Spinat, palmekål eller grønkål)
  • 1 porre
  • 1 æble
  • salt og peber
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 ds. kikærter (eller 250 g hjemmekogte)
  • 1 bdt. persille
  • ekstra jomfruolivenolie (eller jomfrukokosolie)

Sådan gør du

  • Gulerødder, søde kartofler, løg og hvidkål skæres i små terninger og svitses i olien. Hvis du kommer bladgrønt i, er det også her, det skal i. Det bladgrønne tilføjer ekstra sundhed til retten 😉
    Vegansk biksemad
  • Småsteger under låg ca ½t - med jævnlig omrøring.
  • Porren skæres i tynde skiver, æblet skæres i tern.
    Vegansk biksemad
  • Porre og æble steger med de sidste 10 minutter.
  • Kom de drænede kikærter i retten og varm dem godt igennem.
  • Krydr med salt, peber og timian.
    Vegansk biksemad
  • Persillen skylles og hakkes og drysses på eller serveres til.
    Vegansk biksemad

Noter

Server f.eks biksemaden sammen med gulerodsfrikadeller eller andre veganske frikadeller.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate