Tomatketchup på rosiner

Tomatketchup på rosiner

Tomatketchup på rosiner

Ret: Dressing, Tilbehør
Keyword: Glutenfri, Sukkerfri
Glutenfri, sukkerfri. Fra bogen "Køkkenrevolution på høje hæle" af Oscar Umahro

Ingredienser

  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Hav eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ tsk paprika
  • 3 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
  • 3-4 spsk mørke rosiner

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie, salt og peber i 10-15 minutter, til løgene er klare og bløde. De må ikke være brune.
  • Tilsæt tomater, paprika, eddike og rosiner. Bring hele molevitten i kog. Skru ned for varmen, og lad ketchuppen simre i 30-45 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.
  • Blend ketchuppen, hvis den skal være helt fin... eller lad den forblive grov i teksturen.
  • Smag til med ekstra eddike om nødvendigt.
  • Holder 5-6 dage i køleskabet i et rent , skoldet glas. Tåler fint at blive frosset.
    Tomatketchup på rosiner

Noter

Bruges som erstatning for købeketchup 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér






Navigate