Tærtelet med spinat, svampe, ærter og squash

 

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Tærtelet med spinat og svampe

Tærtelet med spinat og svampe

Ret: Hovedret, Tærte
Antal: 4
En tærtelet er en dele-tartelet bagt i en tærteform. Opskriften passer til en tærteform på 26 cm. Tærteleten kan bruges som forret eller middagsret med salat til. Bund og fyld forberedes separat og samles ved servering.

Ingredienser

Bund

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl fuldkornsspeltmel (grahamsmel eller hvedemel)
  • 3/4 dl olivenolie
  • 3/4 dl koldt vand
  • 1 lille tsk salt

Fyld

  • 1 løg
  • 1 lille håndfuld bladbeder (kan fint erstattes af ekstra spinat)
  • lidt olivenolie
  • 200 g champignon (eller andre svampe)
  • 1 spsk Tamari
  • 200 g optøet spinat (eller frisk spinat)
  • dl plantefløde
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • stødt muskat
  • 1 tsk birkesød / rørsukker
  • 2 spsk gærflager
  • 200 g frosne ærter

Top

  • 1 squash
  • olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • timian

Sådan gør du

Bund

  • Kom de tørre ingredienser i en skål og bland. Lav et hul i midten, og kom de våde elementer i. Rør dejen sammen, ælt til sidst med hænderne. Dejen må gerne være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og op ad kanterne, og prik i bunden med en gaffel.
    Tærtelet-bund
  • Bag tærtelet-bunden ved 175gr (160gr varmluft) i 25 minutter. Bag bunden samtidig med squashspaghetti (ved varmluft). Spaghetti bages med de sidste 15 minutter.

Fyld

  • Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti
  • Start f.eks med at lave squashspaghetti: Vask og tør squashen og lav den til spaghetti med en spiralizer. Vend med olie, salt, peber og timian, før bagning. Vent med at bage spaghettien, til du er godt i gang med fyldet.
    Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti
  • Bages 10-15 minutter f.eks samtidig med tærtelet-bunden, som skal bages ca 25 minutter.
    Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti
  • Forbered grøntsagerne: Hak løget fint, skær stænglerne fra bladbederne i små stykker og hak bladene groft (hvis du bruger bladbeder). Skær svampene i skiver. Vask og slyng spinaten(ved frisk spinat) Frossen spinat skal være optøet.
  • Svits løg og bladbeder bløde i olivenolie i ca 4-5 minutter under jævnlig omrøring.
    Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti
  • Tilføj svampe og Tamari og svits igen nogle minutter, til svampene har afgivet lidt væde.
    Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti
  • Tilføj bladbede-blade og svits et minut, før du tilsætter spinat - ved optøet spinat presses væden fra. Svits under omrøring et par minutter.
  • Tilføj fløde, gærflager og krydderier, og lad fyldet svitse sammen under omrøring igen nogle minutter.
    Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti
  • Kom nu ærterne i, og hvis de er frosne, tø'er de ret hurtigt op.
    Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti
  • Smag fyldet til, og tilføj evt. mere tamari, eller krydderier.

Samling af tærtelet

  • Bund, fyld og top kan laves i forvejen og opvarmes før servering.
    Tærtelet med spinat, svampe, ærter og squash
  • Kom fyldet på bunden, squashspaghetti ovenpå - og server!
    Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti
  • Velbekomme!
    Tærte med spinat-svampefyld og squashspaghetti

Noter

Fyldet kan måske også fungere i tarteletter, men det har jeg ikke prøvet. Ligeledes kan et andet skønt tarteletfyld sikkert også anvendes i en tærtelet. Feel free 😉
NB: Første stykke af tarteletten kan være svært at få op i et pænt stykke. Men jeg lover, den smager gode alligevel 😉
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate