Skønne og mættende efterårs salater

Disse skønne og mættende efterårs salater er beviset på, at alle årstider har deres charme.
Lige nu glædes jeg over, at jeg igen skal til at sætte salaterne på ugens madplan med råvarer, som er i sæson. Derfor gendeler jeg opskrifterne, som godt kan forsvinde i mængden.

Fælles for salaterne er, at de egner sig som tilbehør til næsten alt – til tærter, frikadeller, bøffer, suppe osv. Fælles er også, at de egner sig som selvstændige retter f.eks med en klat hummus og noget godt brød, hvilket enstemmigt er et sikkert favoritmåltid hos os.

Opskrift på seks skønne efterårs salater:

Kålsalat med bagte rodfrugter:

Kålsalat med bagte rodfrugter
Kålsalat med bagte rodfrugter
Kålsalat med bagte rodfrugter
Kålsalat med bagte rodfrugter og Tahindressing.
Foodprepping
Eksempel på foodprepping til bl.a. at kunne lave kålsalat med bagte rodfrugter serveret med hummus.
Kålsalat med bagte rodfrugter
Glutenfri. I denne salat kan man få brugt evt. rester af kål og rodfrugter. Bland de kål, du har - eller har lyst til. Bag de rodfrugter, du har - eller har lyst til. Sød med de tørrede frugter, du har - eller har lyst til. Føl dig fri til at improvisere 🙂
Se opskriften
Kålsalat med bagte rodfrugter

Salat med rosenkål, palmekål og pærer:

Salat med rosenkål, palmekål og pærer
Salat med rosenkål, palmekål og pærer
Salat med rosenkål, palmekål og pære
Glutenfri. Eksperimenter gerne med at bruge andre kåltyper 🙂
Se opskriften
Salat med rosenkål, palmekål og pære

Salat med berlugalinser, rosenkål og grønkål:

Decembersalat
Salat med berlugalinser, rosenkål og grønkål.
Decembersalat med grønkål, rosenkål og tranebær
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Green Kitchen Rejser" af Luise Vindahl og David Frenkiel.
Se opskriften
Decembersalat

Salat med ovnbagt blomkål, grønkål og quinoa:

Salat med blomkål, grønkål og quinoa
Salat med blomkål, grønkål og quinoa
Salat med ristet blomkål, grønkål og quinoa
Glutenfri. På billederne ses ingredienser til en dobbelt portion salat.
Se opskriften
Salat med ristet blomkål, grønkål og quinoa

Salat med bagt butternutsquash:

Salat med bagt butternutsquash
Salat med bagt butternutsquash, avocado, rucola og oliven.
Salat med bagte butternutsquash
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Deliciously Ella" af Ella Woodward
Se opskriften
Salat med bagte butternutsquash

Salat med grønkål, bagt hokkaidogræskar og granatæblekerner:

Salat med grønkål, bagt hokkaido og granatæblekerner
Salat med grønkål, bagt hokkaido og granatæblekerner
Salat med grønkål og bagt hokkaido
Glutenfri. Udover grønkål kan du tilføje andre kål / salater efter smag, og hvad du har i dit køleskab.
Se opskriften
Salat med grønkål og bagt hokkaido

Tilbehør til salaterne kan være ovnristet brød og hummus.
Vi bruger rugbrød eller andet groft brød, som vi smører med enten pesto eller olivenolie, drysser med lidt flagesalt og bager i ovnen ved 180 gr. varmluft i ca 10 minutter.

I forgangne weekend lavede jeg salat med bagt butternutsquash, og selvom jeg godt kender salaten, tog jeg mig selv i at tænke, at den var overraskende god 😀
Næste salat i madplanen må blive kålsalat med bagte rodfrugter og hummus.
Jeg bliver altid SÅ “lækkersulten” når jeg skriver indlæg om mad 😉

Kommentér

Navigate