Salat med rosenkål, palmekål og pære

 

Salat med rosenkål, palmekål og pære

Salat med rosenkål, palmekål og pære

Ret: Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Glutenfri. Eksperimenter gerne med at bruge andre kåltyper 🙂

Ingredienser

  • 10-12 rosenkål (fintsnittet)
  • 1 stor håndfuld palmekål (ca 150g fintsnittet)
  • 4-5 tørrede figner (skåret i tern)
  • 1-2 konferencepære (eller en anden sort)
  • ½ citron (saften)
  • 10 hele valnødder (eller 1 håndfuld uden skal)
  • 1 håndfuld pistacienødder med skal (som "afskalles" - kan undværres)
  • evt. frosne blåbær (til pynt - kan undværres)

Dressing

  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk agavesirup (eller ahornssirup)
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie (eller rapsolie)
  • 2 spsk æblecidereddike
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Salat med rosenkål, palmekål og pære
  • Rens rosenkål ved at fjerne de yderste blade, til den ser frisk ud. Halver, og skær den fint.
    Salat med rosenkål, palmekål og pære
  • Skyl palmekål, og fjern de groveste ribber. Skær kålen fint.
    Salat med rosenkål, palmekål og pære
  • Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld den over salaten. Masser dressingen godt ind i kålen med hænderne.
  • Skær fignerne i tern og vend dem med salaten.
    Salat med rosenkål, palmekål og pære
  • Vask pæren, udkern og skær den i mindre stykker. Vend pærestykkerne i saften fra ½ citron, for at de ikke bliver brune.
    Salat med rosenkål, palmekål og pære
  • Kom pæren over salaten.
    Salat med rosenkål, palmekål og pære
  • Knæk valnødderne, skær dem i grove stykker, og rist dem på en tør pande. Knæk pistacienødderne. Drys begge slags nødder over salaten.
    Salat med rosenkål, palmekål og pære
  • Pynt evt. med ekstra sundhed ved at drysse frosne blåbær over salaten.
    Salat med rosenkål, palmekål og pære
  • Velbekomme.
    Salat med rosenkål, palmekål og pære

Noter

Man skulle tro, pæren bliver sur, når den vendes i citronsaft, men det gør den ikke.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér






Navigate