Antal: 4
Panerede pastinakker. Også kaldet krigsfisk eller fredsfisk. Glutenfri ved brug af glutenfri rasp. Opskriften er inspireret af "Månebarnet".
Ingredienser
- 300 g store pastinakker
- 2 dl kikærtemel
- 2-2½ dl vand
- ½ tsk karry
- 1 knivspids røget paprika
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk havsalt
- peber
- rasp til panering (f.eks. glutenfri rasp fra REMA)
- Fedstof til stegning (f.eks. olivenolie eller kokosolie)
Sådan gør du
- Skræl pastinakkerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver på langs. Endestykkerne vil selvklart ikke blive så lange, men smager ikke ringere af den grund.
- Bag skiverne ved 200 grader i ca. 10 minutter i ovnen. Jeg bager dem gerne uden olie, da jeg synes dejen har lettere ved at sidde fast på de bagte pastinakstykker når de er tørre og oliefrie.
- Mens pastinakkerne bages, blandes dejen, de skal dyppes i inden paneringen. Den er ganske simpel. Kikærtemel, vand og krydderier. Den skal være tyk som en pandekagedej.
- Vend først de afkølede pastinakskiver i dejen og derefter i rasp. Hvis dejen nemt glider af stykkerne, har du lavet den for tynd, og du skal tilføje lidt mere mel til den.
- Steg fredsfiskene ved middel varme, til de bliver let gyldne på en pande.
- Du kan også med fordel pensle dem med lidt olie og bage dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gyldne, hvilket især er godt, hvis du vil spare på olien, og nemt når du gerne vil lave rigtig mange, og det vil du gerne.
- Spis som almindelig aftensmad med kartofler eller en pastasalat til, eller til frokost på rugbrød. Egner sig glimrende som ret til en jule / påskefrokost serveret med vegansk remoulade og citronskiver.
Noter
Du kan i følge Månebarnet sagtens bruge andre grøntsager end pastinakker til at lave fredsfisk. Månebarnet skriver, at mange er glade for at bruge aubergine i skiver, knoldselleri eller søde kartofler.
Selv har jeg kun prøvet at bruge pastinakker.
Selv har jeg kun prøvet at bruge pastinakker.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!