Nøddeknækbrød

Nøddeknækbrød

Nøddeknækbrød

Ret: Brød
Antal: 8
Hos os er de næsten spist før de er bagt. Så gode er de 🙂 Der bliver to plader.

Ingredienser

  • 60 g hasselnødder (hakket mellemfint i hurtighakker)
  • 60 g mandler (hakket mellemfint i hurtighakker)
  • 60 g cashewnødder (hakket mellemfint i hurtighakker)
  • 60 g hørfrø
  • 180 g rugmel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 dl jomfru olivenolie
  • dl vand

Sådan gør du

  • Kom alle tørre ingredienser i en skål og bland dem. Lav et hul i midten og kom olie og vand i. Rør dejen sammen med en ske. Dejen bliver ret fugtig.
  • Læg halvdelen af dejen imellem to stykker bagepapir og rul dejen tyndt ud (3-5 mm) med en kagerulle. Fjern øverste stykke bagepapir og forskær i ønsket størrelse. Træk bagepapir og udrullet dej over på en bageplade.
  • Gentag med det sidste af dejen.
  • Bages ved 185 gr varmluft i ca. 20 min. Afkøles på papiret på bageristen.
  • Når brødene er kølet af, knækkes de og kommes i en lufttæt bøtte / evt. kagedåse
    Nøddeknækbrød
  • Smager super godt med cashewnøddeost.
    Nøddeknækbrød med cashewnøddeost

Noter

Nøddeknækbrød og cashewnøddeost er hos os en absolut favorit til både jule- og påskefrokost, men kan spises på alle tider af året og døgnet ;).
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate