Karrykål

Vegansk karrykål

Karrykål

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
glutenfri

Ingredienser

  • ½ hvidkål
  • 8 gulerødder
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • ½-1 chilifrugt
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 spsk sojasauce (Tamari)
  • 1 spsk timian
  • ½ spsk friskrevet ingefær
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 ds-eller 300g selvkogte valgfri bønner - eller flere (Jeg har brugt kidneybønner)
  • 1-2 spsk jomfrukokosolie (eller olivenolie)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær løget i skiver og svits det i kokosolie, karry og gurkemeje
    Karrykål
  • Skær hvidkål i fine strimler og gulerødder i skiver. Hak hvidløg og chilifrugt.
    Karrykål
  • Kom det hele ned til løgene, svits det med et par minutter.
    Karrykål
  • Kom resten af krydderierne, ingefær, kokosmælk og bønner i.
    Karrykål
  • Lad det hele simre til grøntsagerne er møre men ikke udkogte. MUMS
    Vegansk karrykål
  • Server med dampet broccoli og ristet rugbrød. Eller med en "matchende" råkost
    Vegansk karrykål

Noter

Rester kan fryses eller spises dagen efter.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate