Farvet quinoa med bagte grøntsager, rucola-topping og mandler

Farvet quinoa med bagte grøntsager, rucolatopping og mandler

Farvet quinoa med bagte grøntsager, rucola-topping og mandler

Ret: Frokost, Hovedret, Salat
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Glutenfri. Opskriften er inspireret fra Aarstidernes veganske måltidskasse. Aarstiderne skriver i en "køkkennote": Quinoa er et lille frø, som tilhører gåsefodfamilien, der også tæller spinat, sølvbede, røbede og sukkerroe. Quinoa findes i mange farver. Du skal nyde et mix af hvid rød og sort quinoa. Quinoa er meget sundt og indeholder op til 50% mere protein end andre korn. Det gør den til en vigtig og fyldestgørende proteinkilde.

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (gerne blandet f.eks. hvid og sort/rød)
  • 1 rødløg (i smalle både)
  • 1 peberfrugt (i smalle både)
  • 1 bakke cocktailtomater (halverede eller hele cherrytomater)
  • ½ chili (finthakket)
  • ½ citron
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • olivenolie (til pensling og dressing)
  • salt, peber
  • lidt kokossukker /rørsukker
  • evt Ristede kikærter (Kan tilføjes for ekstra protein)

Topping

  • 1 stor håndfuld rucola (skyllet og skåret)
  • 1 moden avocado (i tern)
  • løgtop (fintsnittet, hvis du bruger friske løg)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 lille håndfuld mandler
  • 1 spsk sesam

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 185 grader varmluft, og sæt vand over i elkedlen til quinoa.
  • Skyld og klargør grøntsagerne.
    Farvet quinoasalat
  • Skyl quinoaen grundigt. Kom quinoaen i en gryde, overhæld med 2 dl kogende vand og tilsæt salt. Kog under låg i 10 minutter, og lad trække under låg i 5 minutter.
  • Kom rødløg, peberfrugt og tomater på en plade med bagepapir, dryp/pensl med olivenolie og drys med finthakket chili, salt, peber og lidt sukker.
    Farvet quinoasalat
  • Kom også citronen på pladen, samt mandler og sesam i en lille skål til ristning.
    Farvet quinoasalat
  • Mandler og sesam tages ud af ovnen efter 8-10 minutter. Grøntsager og citron bager videre ialt 12-15 minutter til de er møre og gyldne.
  • Rør en dressing af lun citronsaft, presset hvidløg, 1 spsk ekstrajomfruolivenolie, salt og peber.
  • Kom de bagte grøntsager på et fad /i en skål.
    Farvet quinoasalat
  • Tilsæt kogt quinoa.
    Farvet quinoasalat
  • Vend de bagte grøntsager med quinoa og dressing og smag til. Anret på et serveringsfad eller i portioner.
    Farvet quinoasalat
  • Bland rucola, avocado, evt. frisk løgtop og æblecidereddike.
    Rucolatopping
  • Top quinoasalaten med denne blanding. Drys med mandler og sesam.
    Farvet quinoasalat
  • Farvet quinoasalat
  • Vebekomme 🙂
    Farvet quinoasalat

Noter

Denne lune quinoasalat toppet med rucola og avocado smager helt fantastisk. Den bliver helt sikkert sommerens hit og gæsteservering hos os 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate