Falafel tilbehør

Falafler med tilbehør

Falafel tilbehør

Ret: Falafel, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Ideen til tilbehør har jeg fået i bogen "Green Kitchen Stories". Raitaen laver jeg vegansk ved at bruge sojayoughurt (f.eks. den neutrale fra Alpro). Det hele er glutenfri.

Ingredienser

Tomat og chilisalsa

  • 300 g velsmagende tomater (F.eks datarinotomater eller cherrytomater)
  • ½ rød chili (hakket fint)
  • 1 fed hvidløg (hakket fint)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk oregano (finthakket eller 2 tsk tørret )
  • Havsalt og friskkværnet peber

Raita

  • dl sojayoughurt
  • 1 agurk (Skrællet, renset for frø og revet groft)
  • 4 kviste mynte (kun bladene, hakket meget fint)
  • cm rød chili (hakket meget fint)
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • 1 tsk støt spidskommen

Øvrige tilbeør

  • 1 hvidkål eller spidskål
  • 1 stor håndfuld Røde vindruer (haverede og udstenede)
  • 50 g solsikkekerner (ristede)

Sådan gør du

  • Start med raita eller tomat-chilisalsa, da begge skal hvile i køleskab ½t eller mere.
  • Raita: bland samtlige ingredienser i en mellemstor skål, rør rundt, smag til og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter inden servering.
    Raita
  • Tomat-chilisalsa: Skær tomaterne i mindre stykker. Kom samtlige ingredienser i en skål, rør rundt og smag til med salt og peber. Lad salsaen trække i køleskabet i mindst 30minutter, så smagen får lov til at folde sig ud.
    Tomat-chilisalsa
  • Tomat-chilisalsa
  • Hvidkål / spidskål: Vend kålhovedet om og skær den kegleformede stok ud med en skarp kniv. Skyl kålhovedet under den kolde hane, og løsne forsigtigt de store yderblade et for et. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
    Kålwrap
  • Kålwrap
  • Samling og servering: Server falafler og kålblade sammen med resten af tilbehøret i små skåle, så alle ved bordet kan samle deres egne "wraps" eller "kålbåde"
    Falafler med tilbehør
  • Som wraps
  • Som "kålbåd"
    Falafler og tilbehør i hvidkålsblade
  • Falafler i spidskålsbåde er et emne til en tapastallerken. Til denne tapas lavede vi "minifalafler" ca halv størrelse. (Blev bagt 15min i oven og vendt efter 10minutter)
    Minifalafler som tapas

Noter

God ide som hovedregel at smage på chilien inden dosering. Da der er ret meget chili i denne servering.
Det er min erfaring, at raita og tomat-chilisalsaen hurtigt får ben at gå på. Til min familie bliver jeg nød til at lave større portioner end angivet. Jeg sørger også for, at der er rigelig med druer og solsikkekerner.
Rester er madpakkevenlige - sån da 🙂 Måske i små beholdere, så man samler det, når det skal spises.
 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate