Vegansk diner transportable

På fødselsdagsbesøg i Århus. Min yngste søn har haft fødselsdag.
Vi har meldt vores ankomst lørdag til frokost, og som gave medbringer vi maden.
Vi har hele familien en vegansk livret nr. 1. Så ikke overraskende er det hans ønske for mad.
Bagte søde kartofler med peberfrugthumus og grønkålssalat.
Kartoflerne er bagt hjemmefra og afkølede. Sønnen har mikroovn, hvor de opvarmes før servering. Grønkålssalaten bliver sæsonens sidste. Har selv grønkål i haven. Det er sidste sommers grønkål, der vokser igen, nu hvor det er blevet forår. Men om lidt blomstrer de, og så er det slut.

Grønkål i haven
Grønkål i haven

Jeg har egentlig besluttet, at være årstidsbestemt med opskrifterne her på bloggen.
Alle mine dejlige kålsalater må vente med at blive delt til næste efterår og vinter.
Jeg forestiller mig til den tid at lave indlæg med “Ugens kålsalat”.
Grønkålssalaten får dog lov til at komme både nu og til efteråret.

Opskrift:

Bagte søde kartofler med rød peberhumus
Print Recipe
Glutenfri
Bagte søde kartofler med rød peberhumus
Print Recipe
Glutenfri
Ingredienser
Rød peberhumus
Antal personer:
Instruktioner
  1. Start med at grille de røde peberfrugter. Tænd ovnen på grillfunktion. Det er ikke lykkes mig at finde færdiglavede i handlen (har ikke ledt særlig ihærdigt :)), så jeg laver dem altid selv. Rens peberfrugterne, skær dem op og befri dem for frø. Læg dem på en bagerist. Sæt en plade med bagepapir under og sæt dem i ovnen under grillen. Grill 8-15minutter til de er blevet godt grillede, og skindet er blevet sort.
    Røde pebre klar til grill
  2. Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Kom dem varme i en plasticpose, der lukkes til. Når de er kølet af, pilles skindet af dem, og de skæres i lidt mindre stykker.
Bagte søde kartofler
  1. Forvarm ovnen til 200gr (185gr varmluft) Vask kartoflerne og prik dem med en gaffel over det hele. Gnub dem med olivenolie og drys dem med salt.
  2. Bag kartoflerne i 35-45 minutter, til de er møre, når du stikker i dem.
Rød peberhumus
  1. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor inklusiv rød peber. Smag til med salt, peber og evt. mere citron. Hvis du som jeg ikke har en foodprocessor men hurtighakker og stavblender. Er det er en fordel at hurtighakke kikærterne, før de stavblendes med resten af ingredienserne.
  2. Ved servering skæres kartoflerne op på langs og fyldes med humus og drysses med persille, karse eller lignende.
    Bagt sød kartoffel med peberfrugthumus
  3. Velbekomme
Recipe Notes

Bliver der humus tilovers, er det en win-win - så er der nemlig  pålæg til madpakken 🙂
Du kan også grille 4 peberfrugter og fryse det halve til næste gang, du vil lave retten.

 

 

Kålsalat med grønkål
Print Recipe
Hvis du ønsker en blødere konsistens af grønkålen, kan du med fordel massere dressingen ind i grønkålen med fingrene, før du kommer de øvrige ingredienser i. Volumenmæssigt svinder grønkålen noget i denne procedure. Så lav rigeligt 🙂
Kålsalat med grønkål
Print Recipe
Hvis du ønsker en blødere konsistens af grønkålen, kan du med fordel massere dressingen ind i grønkålen med fingrene, før du kommer de øvrige ingredienser i. Volumenmæssigt svinder grønkålen noget i denne procedure. Så lav rigeligt 🙂
Ingredienser
Dressing
Antal personer:
Instruktioner
  1. Skyl grønkål og rib bladene (ribberne kan evt. bruges i juiceren). Skær grønkålen fint enten med en kniv eller med snittejern i en foodprocessor.
  2. Æblerne udkernes og skæres i små stykker, hasselnødderne hakkes groft og kommes ved sammen med rosinerne.
  3. Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Bland det hele godt.
    Grønkålsalat
  4. Samme salat kan laves i en variant med rød grønkål.
    Kålsalat med rød grønkål
Recipe Notes

Tilføj evt kerner fra granatæble for endnu mere sundhed 🙂
Rester er skønne i madpakken.

 

2 Comments

  1. Gitte Olsne Reply

    Jeg har i dag lavet bagt sødekartoffel med rød peberfrugthumus og det var et hit både hos HK og mig.
    Jeg fik det som tilbehør til tufotærte og HK som tilbehør til en god bøf.

    • Helle Reply

      Hej Gitte
      Det lyder godt. Det glæder mig, I prøver det af 🙂
      Hils HK
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate