Bagte bær

 

Bagte bær

Bagte bær

Ret: Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn, evt i en kombination af hirse og boghvedeflager.

Ingredienser

Frugt og bær-lag

  • 200 g brombær/jordbær/blåbær (eller en blanding)
  • 1-2 æbler (et stort - to mindre)
  • 2 pærer
  • 200 g blommer (kan undlades)

Grød-lag

  • 200 g havregryn (evt. blandet med rug-/byg-/hirse-/boghvedeflager)
  • 1 tsk kardemomme (eller vanilje / kanel /ingefær)
  • 1 tsk bagepulver
  • lidt salt
  • 2 spsk chia (til chiaæg - se under instruktioner)
  • 4 dl mandelmælk
  • 3 spsk ahornsirup (eller agavesirup / kokossirup)

Drys

  • ½ spsk kokosolie
  • 1 spsk ahornsirup (eller agavesirup / kokossirup)
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g hasselnødder (eller grofthakkede mandler)

Sådan gør du

  • Start med at lave chiaæg: Drys 2 spsk chiafrø i en lille skål, og hæld knap 1 dl vand over. rør rundt med en ske, og lad frøene trække i køleskabet i 15 minutter.
  • Skær æbler og pærer i små tern, og kom dem i en smurt ovnfast form sammen med de valgte bær. Du kan fint tilføje blommer. Jeg har udstenede blommer i fryseren, som jeg kommer i sammen med bær og æbler og pære 🙂
  • Rør fyldet til grødlaget sammen og fordel det over frugterne i formen
  • Bland kokosolie og ahornsirup. Kom nødder / mandler og græskarkerner i olie og sirup, og bland det godt. Fordel dem over grødlaget.
  • Bages ved 175 grader i 35-40 minutter
    Bagte bær
  • Toppes evt med friske bær eller blommer (når det er sæson for det), kan sagtens spises uden.
    Bagte bær toppet med friske blommer
  • Serveres f.eks. med planteyoghurt til
    Bagte bær med sojayoghu

Noter

Et bud på en dejlig forkælelsesmorgenmad 🙂
Udenfor pæresæson kommer vi kun æbler i retten.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate