Antal: 5
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften) Link nederst i opskriftnoten. Fyldet passer til en tærteform på 30cm.
Ingredienser
Porrefyld
- 6-8 porrer (De svinder en del, når de er kogte og afdryppede)
- 250 g hvide bønner (en dåse eller selvkogte)
- 300 g ærter (fra frost)
Kikærtedej
- 100 g kikærtemel
- 50 g fuldkornsrismel
- 3/4 tsk bagepulver
- 3/4 tsk salt
- ½ tsk støt muskatnød
- peber
- 2 spsk gærflager (kan undværres)
- 1½ dl vand
Pynt
- 1 håndfuld græskarkerner
- lidt sesamfrø
Sådan gør du
- Rens porrerne og skær dem i skiver. Brug endelig så meget som muligt af det grønne fra porrerne. Kog porrerne møre i letsaltet vand og hæld dem i en sigte til afdrypning. Tryk lidt ekstra vand ud med en ske.
- Hæld vandet fra bønnerne, hvis du bruger en dåse. Ærterne kan du bruge frosne
kikærtedej
- Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Samling af tærten
- Rør porrer, bønner og ærter i kikærteblandingen, og bred det ud i den forbagte tærtebund.
- Drys tærten med sesamfrø og græskarkerner
- Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft i 25-30min.
- Velbekomme 🙂
Noter
Du kan finde en opskrift på tærtebund HER Tærten kan serveres med drys af hakket frisk persille og en matchende salat. 😉
Tærterester er perfekte i madpakken.
Tærterester er perfekte i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!