Quinoa-pilaf med avocado er en af vores veganske livretter.
Det er en ret, vi også lavede før “veganertiden”, og dengang spiste vi spejlæg til.
Nu er vores tilbehør avocado og broccoli. Og det er slet ikke så ringe endda 🙂
Som jeg tidligere har skrevet, kan det være en god ide at udtænke sig nogle af sine livretter, hvis man påtænker at lave tapas. Livretter der smager godt koldt.
Quinoa-pilaf kan spises både varm og kold. En kold rest pilaf kan derfor bruges som tapas. Den kan også bruges til at lave en veganerhåndmad med – i stedet for quinoa-salat.
Med både pilaf og smørepålæg på tallerkenen og godt brød til, er der potentiale for velsmag.
Opskrift
Antal: 4
Skønt mættende vegansk måltid.
Ingredienser
Quinoapilaf
- 3-4 dl quinoa
- 6-8 dl vand (Dobbelt vand af quinoa)
- 1 stor peberfrugt (eller 2 små)
- 1 stort løg (eller 2 små)
- 5-6 gulerødder
- 1 pæn håndfuld grønne bønner (evt. fra frost)
- 1 stor håndfuld bladgrønt: spinat el kål (Kan undlades)
- 100 g mandler (smuttede)
- olivenolie
- salt og peber
Tilbehør
- 2 avocado (½ avocado pr person)
- 1 Broccoli (Dampet 3min. med lidt salt)
Sådan gør du
- Start med at skylle quinoa i en sigte under koldt vand. Kog quinoa 20 min. i angiven mængde vand med lidt salt. Kan med fordel gøres i god tid. Stil til afkøling. Kan også koges samtidig med at grøntsagerne ordnes, og kommes varme i retten.
- Kom kogende vand over mandlerne og lad dem stå 5-10 minutter, før de smuttes.
- Skær alle grøntsagerne i helt små tern. Bladgrønt hakkes groft.
- Svits grøntsagerne i olivenolie ved middel varme, til de er næsten møre. Hvis du bruger kål, svitser du det med fra start. Hvis du bruger spinat, kommes det ved nu og får lov til at "falde sammen". Når grøntsagerne er møre krydres med salt og peber, hvorefter mandlerne kommes ved.
- Kom quinoa ved, bland det med de svitsede grøntsager og mandler og lad retten simre nogle minutter under omrøring. Smag til med ekstra salt og peber.
- Server med avocado og evt. dampet broccoli eller anden grøn grøntsag.
- Quinoa-pilaf egner sig godt som emne til tapas
Noter
Quinoaen kan koges dagen før. Grøntsagerne kan ligeledes skæres i god tid. Mandlerne kan også smuttes i god tid. Og gør man det, tager det ikke særlig lang tid at lave mad. Jeg har flere gange haft alt forberedt i god tid på denne måde. F.eks. hvis vi skulle have gæster eller have retten med som diner transportable. Så er der mad på no time. Hvilket ellers ikke er mit motto 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!