Antal: 6
Minder om paella med svampe og squash i stedet for seafoods. Glutenfri
Ingredienser
- 1 stort rødløg (hakket groft)
- 1-2 fed hvidløg (hakket fint)
- 1 rød eller grøn peber (i strimler eller tern)
- 4 dl tør hvidvin
- 4 dl grøntsagsbouillon (gerne mærket Herbamare)
- 1 flaske mosede tomater 680g (eller 2 dåser hakkede tomater)
- 2 tsk timian
- 1 tsk basilikum el. oregano
- 1 tsk paprika
- ½ tsk chiliflager (kan undlades eller erstattes med lidt frisk chili)
- 1-2 tsk salt
- peber
- 500 g brune ris (eller hvide, hvis du foretrækker det.)
- olivenolie (eller jomfru kokosolie)
- 500 g champignon (eller andre svampe)
- 2 spsk Tamari (eller kinesisk soja)
- 1 mellem squash
Mynteærter
- 1 ps frosne ærter (4-500g)
- 1 lille rødløg (hakket groft)
- 1 håndfuld frisk mynte (hakket fint)
- salt og peber
- olivenolie
Sådan gør du
- Varm olien i en tykbundet gryde eller stor sauterpande. Kom løg, hvidløg og peberfrugt i, og lad det simre i nogle minutter.
- Tilsæt tomater, hvidvin, bouillon og krydderier. Det hele bringes langsomt i kog.
- Skyl risene i en sigte under rindende koldt vand.
- Rør risene i tomatbouillonen lidt efter lidt. Læg låget på, og lad det simre ved svag varme 30-35min. (efter anvisningerne på risens kogetid). Spæd med ekstra væske, hvis det koger tørt eller kog uden låg til sidst, hvis det synes for vådt. Risene skal have opsuget væsken, når retten er færdig. Rør i risene med jævne mellemrum.
- Klargør nu champignon, squash og mynteærter
- Champignonerne renses og skæres i kvarte eller skiver alt efter størrelse. Svitses på en pande i lidt olivenolie med 2 spsk tamari, indtil de har væsket, og væsken er fordampet. Drys med friskkværnet peber.
- Squash renses og skæres i ½cm tykke skiver, der lægges på en bageplade med bagepapir. Pensles med olivenolie og drysses med salt og peber. Bages i ovnen ved 180gr varmluft i 15 min.
- Når risene er færdigkogte smages retten til med mere salt og peber om nødvendigt. (evt. 1 tsk birkesød eller rørsukker, hvis tomaterne er for syrlige)
- Skær squashskiverne i kvarte og kom dem i risretten sammen med champignon og vend det hele rundt.
Mynteærter
- Svits løgene nogle minutter i olivenolie for middel varme
- Tilsæt en pose frosne ærter, hakket mynte og salt og peber. Rør rundt nogle minutter.
- Læg låg på gryden, og lad ærteblandingen simre 15-20 minutter eller længere. Smag til med ekstra salt og peber om nødvendigt.
- Ærterne kan laves med oregano i stedet for mynte.
Noter
Jeg har altid serveret ærter til den kreolske risret.
Ærter og kreolsk risret går super godt sammen, hvis man altså kan lide ærter.
Efter jeg har prøvet at lave ærterne med løg og mynte, som jeg personligt synes smager skønt, har jeg en forestilling om, at det vil klæde risretten ret godt.
Ærter og kreolsk risret går super godt sammen, hvis man altså kan lide ærter.
Efter jeg har prøvet at lave ærterne med løg og mynte, som jeg personligt synes smager skønt, har jeg en forestilling om, at det vil klæde risretten ret godt.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!