Vandmelon med feta og mynte er en super lækker, nem og hurtig forret, eller frokostservering…eller som en del af en brunch. Anretningen er aktuel LIGE NU, mens det er sæson for søde, lækre vandmeloner.
Forret med vandmelon, feta og mynte har hele paletten; det søde fra melonen, det salte og det fede fra den veganske feta, det syrlige fra balsamico glace, det sprøde fra græskarkernerne og de friske ærter. Umami fra osten og valnødderne.
Jeg har allerede lavet denne forret 4 gange på 2 uger. Så længe, jeg har vandmelon og feta i køleskabet, kommer den til at gøre vores måltider mere festlige. Jeg synes selv, vandmelon, feta og mynte smager fantastisk sammen. Vi kommer til at lave forretten mange gange i sommer. Faktisk er den allerede planlagt til at indgå i en sommermiddag, som jeg skylder min gudmor.
Retten er sund på nær fetaen, som er lavet med kokosolie. Jeg har et stærkt fokus på at anvende uforarbejdede råvarer i vores mad. Men indimellem er jeg villig til at gå på kompromis, som her. Vandmelon og feta passer nemlig susende godt sammen.
Læser man ingredienslisten på vegansk feta, (jeg har brugt Violife greek white block), består osten af vand, kokosolie (29%), stivelse, havsalt, surhedsregulerende middel: Glucon-delta-lakton, aromaer, olivenekstrakt og vitamin B12. Min mormor ville have sagt: “Glucon-delta-lakton – Nej! Det synes jeg ikke, du skal spise” 😉 hvilket jeg oprindeligt er enig i. Resten af forretten består af de reneste råvarer 😀
Opskrift på forret med vandmelon, feta og mynte:
Ingredienser
- 1 Vandmelon (dejlig sød)
- ½ pk Vegansk fetaost (= 100 g Violife Greek white)
- ½ håndfuld frisk mynte (+ lidt mynteblade til pynt)
- Balsamico glace
- græskarkerner (ristede)
- valnødder i ahornsirup (kan udelades)
- 8 -16 Friske ærter (Kan udelades)
Sådan gør du
- Start med at vaske vandmelonen, før du skærer i den - også selvom den er økologisk. Skær først melonen i kvarte, og derefter i 2-3 cm tykke skiver. Beregn 1 tyk skive pr person.
- Portionsanret melonskiverne.
- Tegn en krølle på melon og tallerken med balsamicoglace. Desserten kan sagtens laves uden balsamico glace, hvis du ikke bruger det til andet.
- Skær fetaen i små tern, og rør den sammen med finthakket mynte. Fordel blandingen ovenpå vandmelonen.
- Drys med ristede græskarkerner og friske ærter.
- Top til sidst med en ½ valnød, som er vendt i lidt ahornsirup, og et mynteblad eller måske en blomst. Ahornsiruppen kan undværes, og valnødden ligeså.