Antal: 4
Bær over med, at der står 4 personer. Det giver ingen mening i denne opskrift 🙂
Jeg angiver opskriften på den mængde squash, jeg har syltet. Så kan du selv gange op /ned
Ingredienser
- 2 store squash
Salt-lage
- 20 tsk salt
- 2 l vand
Eddike-lage
- 1 kg rørsukker
- 1 l eddike
Blivende eddikelage
- 1 kg rørsukker
- 1 l eddike
- 4-5 små løg (rensede)
- 3-5 dildskærme (alt efter størrelse)
- 1 ps. syltekrydderier
- 2 tsk atamon ***
Sådan gør du
DAG 1
- Vask squashen grundigt. Evt. med en børste. Tør dem i et klæde. Halver squashen og skær dem i skiver på ca 1cm eller lidt mindre. Hvis squashen er rigtig stor, kan det være en god ide at skrabe kernerne ud, inden den skæres i skiver.
- Kom squashskiverne i en passende stor skål / gryde. Jeg har et lerfad, som passer perfekt til formålet. Squashen fylder mere dag 1 end dag 5
- Kog en saltlage (1tsk salt pr dl vand). Jeg har brugt 20 tsk salt og 2 l vand. Det passer til mine mellemstore squash. Hæld den kogende saltlage over squashen.
- For at holde alle skiver under saltvandet, er det en god idet at lægge en tallerken over.
- Dæk fadet med et låg eller klæde.
DAG 2
- Hæld saltlagen fra. Kom squashen tilbage i fadet
- Kog en lignende saltlage og hæld den over squashen.
DAG 3
- Hæld saltlagen fra. Kom squashen tilbage i fadet.
- Kog en eddikelage af 1 l eddike og 1 kg sukker. Hæld den over squashen.
- Hold squashskiverne under lagen med en tallerken.
DAG 4
- Kog samme lage op igen og hæld den over squashen
DAG 5
- Blivende lage
- Skold den beholder, du vil opbevare squashen i. Skold de små tallerkener, du vil bruge til at holde squashen under lagen med. Jeg bruger et par små underkopper - måske er det ikke nødvendigt - men jeg har altid gjort sådan?? Skold løg og dild.
- Hæld lagen fra squashen og kom dem i den valgte beholder
- Kog den blivende lage. Når sukker og eddike koger, kommes løg, dildskærme og syltekrydderi ved og koger med i 5 minutter.
- Tag lagen af blusset og tilføj atamon. Kom løg, dild og syltekrydderi henover squashen og hæld bagefter lagen over.
- Hold squashskiverne under lage med et par små underkopper, eller hvad der passer til din beholder.
- Dæk med klæde og lad køle helt af, inden låget sættes på. Sæt herefter i køleskabet.
Noter
Kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at stå.
*** NB! Fordi jeg opbevarer alle mine syltede squash i køleskab, har jeg ad åre droppet at komme atamon i. De holder sig lige så godt uden - i den mængde, jeg sylter og i den tid, vi er om at spise dem op (1 år +)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!