Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Deliciously Ella" af Ella Woodward
Ingredienser
- 1 stor butternutsquash (ca. 1 kg)
- olivenolie
- 1 strøget spsk paprika
- 1 tsk timian
- 1 tsk oregano
- lidt salt og peber
- 150 g rucola (evt. blandet med grønkål / palmekål)
- 180 g oliven (Evt. færre)
- 2 avocado
Dressing
- 1 spsk Tamari (sojasauce)
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
- lidt salt og peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft)
- Skræl butternutsquashen: Jeg har halveret den først og udkernet den, så har jeg skåret den i "strimler" på langs, hvorefter jeg har skrællet dem - ved ikke om andre måder er nemmere 🙂
- ...og skær den i mundrette stykker. Kom squashstykkerne i en skål og bland dem med olie, krydderier, salt og peber. Kom stykkerne på en bageplade.
- Bag squashen ca. 40 minutter til de er bløde at stikke i. Stil dem til afkøling
- Vask og slyng rucola og placer dem på et fad.
- Dræn, halver og udsten oliven. Drys dem over rucolaen.
- Lav dressingen ved at mikse ingredienserne sammen og smag den til med salt og peber. Bland dressingen med rucola og oliven.
- Skær herefter avocadoerne i mundrette stykker og fordel dem udover salatblandingen sammen med de afkølede bagte butternutsquash-stykker.
- Server med ovnristet brød. F.eks rugbrød med olivenolie eller pesto og flagesalt. Velbekomme!
- Kan strækkes til flere ved at servere yderligere salat til.
Noter
Ella skriver: "Top tip:
You can make this as a warm salad in the winter by replacing the rocket with steamed spinach"
You can make this as a warm salad in the winter by replacing the rocket with steamed spinach"
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!