Salat med bagte butternutsquash, oliven, avocado og rucola

Jeg har en rigtig dejlig engelsk kogebog, “Deliciously Ella”, skrevet af den engelske blogger og veganer Ella Woodward. Hendes blog “deliciouslyella.com” er helt bestemt et besøg værd.
Opskriften på salat med bagte butternutsquash er fra “Deliciously Ella”, hvor den hedder “Roasted Squash, Olive, Avocado and Rocket Salad”. Jeg har en vane med at lave noter i mine kogebøger ved de retter, som jeg har afprøvet, og ved denne ret står der:
Februar 16 – Fantastisk smagfuld salat 🙂 ”

Butternutsquash må betegnes som en ny råvare i mit repertoire.
Når jeg har søgt rundt efter nye veganske livretter, er jeg jævnligt stødt på squashen, som ingrediens i forskellige opskrifter. Det har dog taget et stykke tid, før jeg blev klar til at kaste mig ud i et nærmere bekendtskab. En tilfældig kombination, af at jeg uge efter uge kunne finde fine økologiske butternutsquash hos min lokale grønthandler på torvet, og mødet med Ellas opskrift på butternutsquash-salat, udgjorde det vendepunkt, hvor jeg købte en af disse “rumvæsener” med hjem til afprøvning. Min mand og jeg blev begge med det samme begejstrede for Ellas salat med bagte butternutsquash. En velkomponeret salat, som, vi synes, tilfredsstiller alle vores smagssanser. Squashen bliver sød i smagen, når den er bagt.

Vi såede ligefrem butternutsquash i haven i foråret, og kunne for nylig høste en lille pose hjemmedyrkede squash. De er ikke blevet så store, hvilket vi tilskriver en kold og våd dansk sommer, men det er vores egne, og det bliver salaten bestemt ikke ringere af 🙂

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Butternutsquash fra haven
Butternutsquash fra haven

Jeg har været heldig at have egen rucola i mit højbed hele efteråret. Formentlig fordi vi har haft et sommerligt efterår. Men just nu, hvor jeg ville lave salat med vores egne butternutsquash, var der ikke meget rucola tilbage. Jeg tog et valg at lave salaten med andet grønt fra haven (rød grønkål, spinat og palmekål) som supplement til resterne af rucolaen, og det kan man sagtens. Opskriften senere i indlægget er tro mod Ellas opskrift, hvor der kun bruges rucola – og efter min ærlige vurdering er det også den mest velsmagende. Men salaten med blandet grønt var sund, smagte godt, og jeg slap for at skulle ud at handle 🙂

Ingredienser til butternutsquash - alle fra haven :)
Ingredienser fra haven
Salat med butternutsquash, avocado, oliven, rucola, grønkål og palmekål
Salat med egne butternutsquash, avocado, oliven, rucola, grønkål, spinat og palmekål

Opskrift på salat med bagte butternutsquash:

Salat med bagte butternutsquash

Salat med bagte butternutsquash

Ret: Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Deliciously Ella" af Ella Woodward

Ingredienser

 • 1 stor butternutsquash (ca. 1 kg)
 • olivenolie
 • 1 strøget spsk paprika
 • 1 tsk timian
 • 1 tsk oregano
 • lidt salt og peber
 • 150 g rucola (evt. blandet med grønkål / palmekål)
 • 180 g oliven (Evt. færre)
 • 2 avocado

Dressing

 • 1 spsk Tamari (sojasauce)
 • 2 spsk æblecidereddike
 • 2 spsk olivenolie
 • lidt salt og peber

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft)
 • Skræl butternutsquashen: Jeg har halveret den først og udkernet den, så har jeg skåret den i "strimler" på langs, hvorefter jeg har skrællet dem - ved ikke om andre måder er nemmere 🙂
  Butternutsquash
 • ...og skær den i mundrette stykker. Kom squashstykkerne i en skål og bland dem med olie, krydderier, salt og peber. Kom stykkerne på en bageplade.
  Butternutsquash
 • Bag squashen ca. 40 minutter til de er bløde at stikke i. Stil dem til afkøling
 • Vask og slyng rucola og placer dem på et fad.
 • Dræn, halver og udsten oliven. Drys dem over rucolaen.
 • Lav dressingen ved at mikse ingredienserne sammen og smag den til med salt og peber. Bland dressingen med rucola og oliven.
 • Skær herefter avocadoerne i mundrette stykker og fordel dem udover salatblandingen sammen med de afkølede bagte butternutsquash-stykker.
 • Server med ovnristet brød. F.eks rugbrød med olivenolie eller pesto og flagesalt. Velbekomme!
  Salat med bagte butternutsquash
 • Kan strækkes til flere ved at servere yderligere salat til.
  Salat med bagte butternutsquash og salat med grønkål

Noter

Ella skriver: "Top tip:
You can make this as a warm salad in the winter by replacing the rocket with steamed spinach"
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate