Pasta i persillepesto med tomat-rucolasalat og vegansk parmesan

 

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Pasta i persillepesto med tomat-rucolasalat

Pasta i persillepesto med tomat-rucolasalat og vegansk parmesan

Antal: 2
Glutenfri ved brug af glutenfri pasta. Du kan bruge danske Ingrid ærter i stedet for kikærter.

Ingredienser

Persillepesto

  • 30 g græskarkerner
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille (plukket, grove stilke kasseret)
  • ekstra jomfru olivenolie

Vegansk parmesan

  • 40 g cashewnødder (eller solsikkekerner)
  • 1 spsk gærflager
  • ½ tsk salt

pasta og topping

  • 250 g fuldkornspasta-penne (evt. glutenfri pasta)
  • 200 g tomater (i små tern)
  • 1 rødløg (finthakket)
  • ½ ps rucola (skyllet og slynget/tørret)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • havsalt og peber

Ristede kikærter

  • ½ ds. kikærter (eller hjemmekogte)
  • ½ spsk ekstra jomfru olivenolie
  • ½ spsk Tamari (sojasauce)

Sådan gør du

  • Start med at riste kikærterne. Rist bare en hel dåse kikærter af gangen. Rester kan bruges til salater/hummusmadder m.m.
    Vend kikærter i olie og soja, og kom dem på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 185 grader varmluft i 20-25 minutter.
  • Skyl og klargør grøntsagerne efter anvisning i ingredienslisten.
    Pasta med persillepesto
  • Rist græskarkernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter herligt.
  • Kom 1-2 fed hvidløg, lidt salt, ristede græskarkerner, persille og ½-1 dl olivenolie i blenderen, og kør det hele til en grov pesto. Smag til med salt.
    Persillepesto
  • Kom cashewnødder, ½ tsk salt (gerne groft) og gærflager i en blender (minihakker), og kør det til fint mel (parmesankonsistens), kom det i en skål.
  • Persillepesto
  • Kom pastaen i en gryde med spilkogende vand, og tilsæt salt. Kog pastaen al dente, ca 10 minutter, eller efter anvisninger på posen. (Kom evt. hvide bønner i, og lad dem blive varme, inden vandet hældes fra.)
  • Vend imens tomaterne med finthakket rødløg, rucola, æblecidereddike, salt og peber.
    Tomat-rucolasalat
  • Servering: Vend den kogte pasta med persillepesto.
    Pasta med persillepesto
  • Anret i skåle / dybe tallerkener. Drys med ristede kikærter, vegansk parmesan...
    Pasta med persillepesto
  • ..og top med tomat-rucolasalat. Tilføj evt. andet grønt. Jeg havde f.eks. nogle grønne asparges og ærteskud. Velbekomme 🙂
    Pasta med persillepesto og tomat-rucolasalat

Noter

Et. rester af ristede kikærter kan bruges til alt muligt; på en hummusmad, i salater m.m.
Du kan finde en opskrift på lækon-ristede kikærter HER
I stedet for ristede kikærter, kan du bruge en dåse kogte hvide bønner. Kom de afdryppede bønner ved pastaen, når den er færdigkogt, og varm bønnerne med, før vandet hældes fra. Vend bønner og pasta i pestoen.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate