Vegansk julepesto med grønkål

Julen 2017 bliver den tredje veganske jul i vores familie 🙂
På en eller anden måde er der bare helt ro på, hvad valg af mad angår.
Egentlig har vi ikke julemenuen på plads endnu, men jeg har en god og tryg fornemmelse af, at det skal den nok komme 😀
Denne jul bliver der ikke så mange nye tiltag i forhold til vores mad, og derfor vil der heller ikke komme ret mange nye indlæg her på bloggen.

I dette indlæg deler jeg en opskrift på en nem grønkålspesto, som vi skal bruge juledag på en pizza. Grønkålspestoen til vores julepizza er allerede lavet, frosset ned og klar til at blive brugt. Lige med denne pesto føler jeg mig et skridt foran, men det skyldes måske, at jeg selv virkelig godt kan lide vores julepizza, som jeg fandt på i december sidste år. En pizza, som blev lavet af restedej fra vores indbagte julesteg og bagt med pesto og jordskokker. MUMS! 😀
Du kan finde en opskrift på vores julepizza med jordskokker HER
I et kommende indlæg vil jeg dele vores julemenu anno 2017 med link til alle opskrifterne samt link til andre spændende juleopskrifter fra andre blogge.

juleranke

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

“Kan man lave en rent dansk pesto, spørger jeg mig selv, hmm! …Hvis man bruger grønkål, persille, hasselnødder, gærflager og rapsolie… Det får jeg faktisk lyst til at afprøve. Jeg kommer måske til at mangle hvidløg og citronsaft, men de øvrige ingredienser lyder helt ok i mine øre…” Sådan har mine tanker ofte deres eget liv, og denne tankerække foregik, mens jeg lavede billedecollagen til dette indlæg. Mine tanker var ved pestoens oprindelse. Den laves ofte med basilikum og er vel forbundet med italiensk mad? Hm! Det googler jeg da lige:
“Pestoen er en typisk ret fra Norditalien, nærmere betegnet fra Genova i Ligurien. Den hedder som regel pesto alla genovese. Man mener, at pesto er opstået af den middelalderlige agliata, hvidløgsmos, i hvert fald er det den mest berømte ret fra det genovesiske køkken. Den ældste opskrift stammer fra 1848.”
– Kristelig dagblad, 2007

Jeg må snart forsøge mig med en dansk pesto – Denne pesto er trods grønkålen ikke helt dansk. Pestoen består af grønkål, persille, gærflager, ristede mandler, citronsaft, hvidløg, salt og olivenolie.

Opskrift på vegansk julepesto med grønkål:

Vegansk grønkålspesto

Vegansk grønkålspesto

Ret: Pålæg, Pesto
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Portionen rækker til ca to pizzaer.

Ingredienser

 • 150-200 g frisk grønkål (Skyllet og ribbet)
 • 1 håndfuld persille / basilikum (Skyllet)
 • 1 håndfuld mandler (ristet )
 • 1 lille fed hvidløg (presset)
 • 1-2 spsk citronsaft/citrusuniversal
 • 4 tsk gærflager
 • lidt salt
 • 1-2 dl ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

 • Start med at hakke grønkålen i en foodprocessor eller minihakker. I en minihakker skal kålen nok kommes i af flere omgange.
 • Kom herefter persille i og hak igen.
 • Tilføj de øvrige ingredienser pånær olien, og hak det godt sammen.
 • Kom olie i. Start med ca 1 dl, og tilføj olie af flere omgange, til du synes, pestoen har en passende konsistens.
 • Smag til og tilføj evt. flere gærflager, citron, hvidløg eller salt.
 • Kommes på et rent glas med tætsluttende låg. Eller bruges med det samme f.eks. til en jordskokkepizza.
  Vegansk grønkålspesto
 • Jordskokkepizza

Noter

Kan bruges med det samme og til alt, hvor du plejer at bruge pesto.
Er kanon god på en pizza med jordskokker.
Kan opbevares i glas i køleskabet i et par uger, hvis pestoen håndteres med rene "ta-ting"
Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate