Morgenmads-socca

Morgenmads-socca
Morgenmads-socca med svampe, spinat, ovnbagte tomater og lækonkikærter

Morgenmads-socca
Print Recipe
Glutenfri. Ved større portioner til en større brunch kan soccaen bages i ovnen.
Antal personer
2
Antal personer
2
Morgenmads-socca
Print Recipe
Glutenfri. Ved større portioner til en større brunch kan soccaen bages i ovnen.
Antal personer
2
Antal personer
2
Ingredienser
Socca
Fyld til socca
Bagte tomater
Lækon-ristede kikærter
Andet topping
Antal personer:
Instruktioner
  1. Dejen til socca røres sammen (klumpfri), og stilles i køleskabet i mindst en time, gerne natten over.
  2. Tag socca-dejen ud af køleskabet, når du starte på at forberede retten. Lav fyldet, før du bager soccaen.
    Socca
  3. Start med kikærter og tomater, som herefter bages i ovnen, mens du laver fyld og socca.
    Morgenmads-socca
  4. Rør marinaden til kikærterne sammen, tilføj lidt vand, til konsistensen bliver en lidt tyk marinade. Afdryp kikærterne, og vend dem i marinaden.
  5. Kom kikærter og marinade på en pande, og steg under omrøring til væsken er fordampet, kom herefter kikærterne på en bageplade. Gem lidt plads til tomaterne.
    Morgenmads-socca
  6. Kom halve tomater på bagepladen ved siden af kikærterne. Drys med salt,peber, oregano, kokossukker og en smule olivenolie.
    Morgenmads-socca
  7. Sæt pladen i ovnen ved 200 grader ( 185 grader varmluft) 15-20 minutter, til kikærterne virker ristede. Tag dem herefter ud af ovnen.
  8. Imens laves fyldet: Svits løget i lidt olie, kom de skivede champignons ved og tilføj sojasauce. Svits indtil væsken er fordampet og krydr med peber.
    Morgenmads-socca
  9. Kom spinaten på panden til løg og svampe, og svits et par minutter, Krydr med muskat og kokossukker, evt. salt, hvis det mangler ( sojasaucen er salt)
  10. Bag nu socca. Enten som en stor til deling eller som to mindre. Kom en pæn mængde olivenolie på panden, og hæld socca-dejen på, når olien er godt varm (det skal syde og boble lidt i kanterne). Sænk varmen efter et par minutter, og bag soccaen færdig, 5-7 minutter.
    Morgenmads-socca
  11. Tilbered den sidste topping. Skyl og klip purløg. Vask og skær agurk i tern.
  12. Vend den færdige socca over på to tallerkener / én stor tallerken, eller et fad, med den sprøde bund opad.
  13. Top med champinon-spinatblandingen, fordel de bagte tomater og kikærterne over (Jeg brugte ikke alle kikærterne). Afslut med agurk og purløg.
    Morgenmads-socca
  14. Velbekomme 🙂
    Morgenmads-socca
Recipe Notes

Rester af kikærter kan gemmes i køleskabet og bruges til lige hvad man har lyst til - på hummusmaden eller?? Vi brugte resterne af de lækon-ristede kikærter på en pastaret dagen efter, og det var guf 😀

Kommentér

Navigate