Påskemuffins er bagt med gulerødder, gule beder, æbler, hasselnødder og mandler. De er toppet med den skønneste påskegule cashewnødde-citron-frosting. Jeg har døbt kagerne påskemuffins pga den gule topping, og fordi påsken står for døren. Selv kommer jeg til at lave dem i hele bede-sæsonen, fordi vi virkelig er solgt til disse muffins. Der er en opskrift på påskemuffins i dette indlæg.
Muffins med rodfrugter
Opskriften er fundet hos Anette Harbech Olesen, Madforlivet.com. Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte æg med chiaæg, og har skruet lidt ned for sukkeret.
Påskemuffins er nye i vores repertoire og er opstået, fordi jeg skulle finde på en “sød ting” til min mands grønne madværksted med kolleger. Steffen laver mad med interesserede kolleger efter arbejdstid 4-5 gange halvårligt. Der laves plantebaseret aftensmad og gerne med en sød afslutning. Af en eller anden grund har jeg altid sværest ved at finde på det søde indslag til en middag, og de ting, vi har i repertoiret duede ikke rigtig. Ugen før madværkstedet faldt jeg over disse muffins, som heldigvis lykkedes i “first take” og oven i købet blev super gode 😀
De gule beder køber jeg i Rema i deres “bland selv rodfrugter”. Hvis jeg ikke kan skaffe gule beder, vil jeg komme tilsvarende ekstra gulerødder i kagerne. Det er i hvert fald min plan, men jeg ikke har prøvet det endnu.
Selvom vi kun har kendt til opskriften i 3 uger. Har vi allerede bagt muffins 4 gange, og jeg har planer om at bage en dobbelt portion, som skal med til mine kolleger i påsken.
Med ønsket om en rigtig god påske til alle kommer her en opskrift.
Opskrift på påskemuffins:
Ingredienser
- 150 g gulerødder
- 100 g gule beder (kan evt erstattes med ekstra gulerødder)
- 1 æble
- 2 spsk chiafrø
- 1 dl koldt vand
- 100 g kokossukker
- 1 dl ekstra jomfru olivenolie
- 100 g blandede mandler og hasselnødder (blendet til mel)
- 100 g havremel (eller havregryn blendet til mel)
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- 75 g valnødder (grofthakkede)
Citrustopping
- 100 g cashewnødder (Overhældt med kogende vand min 30 min.)
- ½ dl citronsaft
- ½ spsk kokosolie
- revet skal af ½ øko citron
- 1-2 spsk ahorsirup
- 1/4 tsk gurkemeje
Sådan gør du
- Start med at lave chiaæg af chiafrø og vand, rør det sammen og lad det trække i køleskab 15 min.
- Tænd ovnen på 200 °C. / 185 g varmluft.
- Rengør, skræl og riv gulerødder, gule rødbeder fint og æblet groft.
- Hak valnødder. Tag lidt fra til pynt.
- Blend mandler, hasselnødder og havregryn til mel.
- Kom alle de tørre ting i en skål for sig inkl. hakkede valnødder, og bland det godt.
- Rør chiaæg og olie i de revne "grøntsager".
- Kom de tørre ingredienser i grøntsagsblandingen, og rør det hele godt sammen. Kan måske synes umuligt, men det er det ikke 🙂
- Hæld dejen i muffinforme og bag dem ved 200 grader /185 gr varmluft i 30-35 minutter.
- Afkøl kagerne, inden de pyntes.
Citrustopping-frosting
- Imens blendes toppingen og smages til.
- Kom toppingen i en sprøjtepose og pynt hver muffins. Drys med lidt hakkede valnødder.
2 Comments
De er bare så gode. Min mand som ellers ikke er meget for nye ting sagde flere gange hold da op hvor smager de godt. Lige et spørgsmål. Kan jeg fryse dem med topping på?
Venlig hilsen
Yvonna Husballe
Hej Yvonne
Undskyld jeg ikke fik svaret.
Tak for din dejlige mail og hils din søde mand.
Jeg tænker sagtens du kan fryse dem med topping. Det har jeg selv planer om at gøre.
Kærlig hilsen Helle 🙂