“På vej mod nytår” er et ultra kort indlæg for at gøre opmærksom på disse skønne spinatroulader med dildcreme og læx, som vi lige har lavet – og spist. De vil absolut gøre sig rigtig godt på menuen nytårsaften. Kan serveres såvel til dronningens nytårstale, som til forret eller som en del af en nytårs-tapastallerken.
I år skal jeg arbejde nytårsaften – men næste nytår vil jeg servere spinatroulader med læx som forret.
Læx er røgmarinerede saltbagte gulerødder, som er nemme at lave, men skal laves over to dage, hvilket lige kan nås til nytår. Den dildcreme, vi laver, laves ligeledes over to dage. Cremen kan sagtens erstattes af en købe “flødeost”, da det er læxen, som giver mest smag til rouladerne. Når spinatpandekagerne er bagte, læxen marineret, og dildcremen rørt færdig (eller købt), laves rouladerne helt enkelt:
Opskrifter:
Du kan finde en opskrift på dildcreme (sojasmøreost) hos Plantepusherne HER
Jeg har tilføjet masser af småtskåret frisk dild, lidt salt, peber og ahornsirup til grundosten.
Alternativt kan du købe en vegansk flødeost og bruge som creme og evt. tilføje dild.
Hermed ønsket om en dejlig nytårsaften og et
GODT NYTÅR!