Antal: 4
Glutenfri, sukkerfri. Fra bogen "Køkkenrevolution på høje hæle" af Oscar Umahro
Ingredienser
- 1 løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Hav eller stensalt
- Friskkværnet sort peber
- 1 ds hakkede tomater
- ½ tsk paprika
- 3 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
- 3-4 spsk mørke rosiner
Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie, salt og peber i 10-15 minutter, til løgene er klare og bløde. De må ikke være brune.
- Tilsæt tomater, paprika, eddike og rosiner. Bring hele molevitten i kog. Skru ned for varmen, og lad ketchuppen simre i 30-45 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.
- Blend ketchuppen, hvis den skal være helt fin... eller lad den forblive grov i teksturen.
- Smag til med ekstra eddike om nødvendigt.
- Holder 5-6 dage i køleskabet i et rent , skoldet glas. Tåler fint at blive frosset.
Noter
Bruges som erstatning for købeketchup 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!