Postej med kidneybønner og nødder er både sund, nem at lave og super velsmagende. Den har imod sig, at den ligner leverpostej, men det er kun af udseende. Smagen og teksturen er cremet, lækker og meget forskellig fra leverpostej.
Første gang, jeg smagte denne postej, var på Alsbrogaard Bed & Breakfast, hvor min mand og jeg holdt en lille miniferie sidste år. Postejen var en del af vores morgenmad.
Jeg havde med det samme udset netop denne leverpostej-wanna-be til det pålæg, som min mand skulle overtage, hvis jeg ikke kunne spise op, (vi spiser forskellig størrelse måltider). Så meget desto mere overrasket blev jeg, da jeg af ordentlighed lige ville smage pålægget, inden Steffen overtog skålen. Den morgen kom jeg til at spise for meget, fordi postejen simpelthen smagte forførende godt. Det var kun en lille del, Steffen endte med at få.
Du kan læse om vores ophold på det veganske Alsbrogaard B &B HER
Postej med kidneybønner og nødder:
Jette fra Alsbrogaard er gavmild med at dele sine opskrifter, og postejen er derfor selvsagt blevet en del at vores repertoire. Postejen indeholder udover kidneybønner både valnødder og cashewnødder, hvilket gør den cremet og nøddesmør-agtig. Smagen starter som kidneybønnepålæg og klinger af på en usød nutella-agtig måde. Svær at beskrive men absolut værd at prøve 😉
Opskrift på Postej med kidneybønner og nødder:
Ingredienser
- 1 ds kidneybønner (drænet for væske)
- 1 bdt. persille
- 1 fed hvidløg
- ½ lille løg
- 80 g valnødder
- 80 g cashewnødder
- 3-4 spsk vand
- 2 tsk salt (Himalaya- eller havsalt)
- Masser af friskkværnet peber
Sådan gør du
- Blend det hele til en cremet postej. Den skal måske hjælpes på vej med en blenderstav, da blandingen er ret tyk. Ellers tilsæt en smule mere vand.
- Opbevares i rent glas i køleskabet.
2 Comments
Hvor lang tid tror du den kan holde sig? Normalt ville jeg forestille mig et par dage, men den friske persille gør mig lidt i tvivl?
Hej Mille
Hos os kan postejen holde op til en uge. Men vi er også heldige at have nogle skuffer i vores køleskab, som holder 0 grader.
Jeg tænker sagtens, postejen kan holde 4-5 dage i et almindeligt køleskab, hvis du tænker over ikke at have den stående på frokostbordet i solen, som i disse dage, hvor det er så varmt.
Og ellers kan postejen kommes på mindre glas og fryses.
Jeg tror, persillens antioxidanter er med til, at postejen kan holde sig + at der ikke er noget animalsk i postejen.
Håber det gav dig et svar, du kan bruge.
Ha en dejlig dag 🙂
Hilsen Helle