Antal: 4
Glutenfri. De soltørrede tomater tilføjer en masse umami til hummussen, hvis man altså er til soltørrede tomater.
Ingredienser
- 300 g kikærter (Hjemmekogte eller en dåse)
- 30-40 g soltørrede tomater (tørre eller i olie)
- 3 spsk tahin
- 2 fed pressede hvidløg
- 3-4 spsk friskpresset citronsaft/citrusuniversal
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk Tamari (soja)
- lidt stødt chili
- evt. ½ tsk stødt gurkemeje
- Friskkværnet peber
- 1 dl vand (evt. kogevand fra kikærterne)
Sådan gør du
- Hvis der bruges tørre soltørrede tomater, som ikke ligger i olie (hvilket jeg foretrækker), kan man starte med at udbløde tomaterne ved at overhælde dem med kogende vand. F.eks den dl, som indgår i opskriften.
- Alle ingredienser blendes grundigt i en foodprocessor. Hvis den skal laves med stavblender er det en god ide at hurtighakke kikærterne først. Så går det nemmere at blende.
- Smag til og tilsæt evt. mere citronsaft og krydderier. Vær opmærksom på, at de soltørrede tomater kan være salte!
- Holdbarhed over en uge i køleskabet i en ren beholder med tætsluttende låg.
Noter
Skønt med variation til sin hummus 🙂
Spises på brød, eller som dip, eller kom en stor spiseskefuld ovenpå en salat.
Kan fryses.
Spises på brød, eller som dip, eller kom en stor spiseskefuld ovenpå en salat.
Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!