Kålskål med marineret tofu, avocado og quinoa er super tilfredsstillende morgenmad. Et andet ord for en kålskål er bowl. Denne bowl er bygget op med 150 g spidskål i bunden, som er vendt i 1 spsk pesto. Kålen er toppet med ½ avocado, kogt quinoa, marineret stegt tofu og pynt, f.eks. i form af brøndkarse, spirer eller andet godt.
Kan spises til morgenmad, frokost eller aften…. Og er absolut en genial morgenmad. Tænk at starte dagen med > 200 g grønt. Kålskålen er en opskrift fra bogen “Kålhydrater” af Anette Sams. Og igen en opskrift fra Jane Faerber. Bowlen er veganiseret ved at bruge tofu i stedet for ost, og pestoen er vegansk med gærflager fremfor parmesan.
Jeg marinerer tofuen aftenen før og lader den trække i køleskabet. Indtil videre har jeg stegt den lige før servering, men i næste uge skal den afprøves på en arbejdsdag. Jeg har ikke meget morgentid på arbejdsdage. Jeg forestiller mig derfor at stege tofuen aftenen før, og at lade den stå på køkkenbordet fremfor i køleskabet, så den er tempereret, når den skal spises. Quinoa koger jeg også dagen før. Pestoen har jeg heldigt nok i fryseren fra i sommers. Vegansk pesto kan købes (f.eks. Urtekram). Og ellers er den nem at lave selv. Du kan finde en opskrift på forskellige pestoer HER
Er du mere sulten, når du har spist denne bowl, anbefaler Anette Sams, at du spiser dig mæt i kålsalat. Hav derfor altid en kålsalat i beredskab, som du kan spise som ekstra tilbehør til dagens tre store måltider. Anette anbefaler tre solide kål-rigtige hovedmåltider og ingen mellemmåltider. Hvis du bliver nysgerrig efter hvorfor, forklarer hun det knivskarpt i bogen “Kålhydrater”. Og det handler om vores krops biologik.
Opskrift på kålskål med marineret tofu, avocado og quinoa:
Ingredienser
- 150 g kogt quinoa
- 200 g tofu (neutral)
- 1 avocado
- 300 g spidskål (eller hvidkål)
- 3-4 spsk grøn pesto
Marinade til tofu
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk Tamari (sojasauce)
- 1 tsk sød røget paprika (mindre hvis den er hot)
- 1 spsk sød chilisauce (udelades i kompromisløs blodsukkerstabil uge.)
Pynt
- ærteskud, karse, brøndkarse osv...
Sådan gør du
- Afdryp tofu, og skær den i tern. Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend tofuen i. Lad evt. tofu trække fra aftenen før i køleskabet.
- Kog quinoaen efter anvisning på pakken og lad den køle af. Kan med fordel forberedes dagen før.
- Steg tofutern og marinade på en pande, til tofuen er gylden.
- Snit kålen fint, og anret den i bunden af 2 serveringsskåle. Vend 1 spsk pesto i hver portion kål.
- Fordel de øvrige ingredienser ovenpå kålen og drys med den sidste skefuld pesto.
- Velbekomme
Noter