Hummus med Ingrid ærter

Hummus med Ingrid ærter er fra nu af vores basis hummus. Danske Ingrid ærter har nemlig overtaget kikærtens plads i vores køkken. Opskriften på hummus, som er med i dette indlæg er præcis den samme, som jeg altid har lavet bare med Ingrid ærter i stedet for kikærter…. og ingen vil opdage det.

Hummus er nok den pålæg, vi laver oftest, når vi foodprepper til madpakke. Vi elsker variation, og selvom vi har mange andre smørepålæg på vores repertoire, sker det lige så tit, at det bare er hummus, vi varierer på. En hummus kan nemlig tilsættes forskellige smagsstoffer; soltørrede tomater eller bagte rødbeder, bagt hokkaido m.m. Der er forslag til variationer af hummus i den medfølgende opskrift.

Hummus med Ingrid ærter
Hummus med Ingrid ærter

Normalt opbevarer vi hummus i et Weck-glas, som de marinerede bønner på billedet. Men i dagens anledning har jeg anrettet hummus på et lille fad og pyntet med oliven, persille og et drys paprika. Det har jeg gjort for at vise, hvordan jeg anretter hummus, når jeg sætter hummus på et frokostbord til en festlig anledning. Det er en nem måde at løfte hummus væk fra looket af hverdagspålæg.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Marinerede bønner:

Vi har altid marinerede bønner i vores pålægsskuffe eller fryser. De er geniale at toppe en hummusmad med såvel som en anden smørepålægsmad, og vi mangler dem, hvis de ikke er der. Marinerede bønner er gode at have i baghånden også til at berige andre retter / salater med ekstra proteiner. For at blive ved de danske bælgfrugter har jeg lavet marinerede bønner med danske Anicialinser og gråærter. MUMS! 🙂

Hummus med Ingrid ærter
Mad med Ingridærtehummus – toppet med palmekål, marinerede danske linser og gråærter
Marinerede kogte bønner
Opskriften er fra bogen "Fra en plantespisers køkken - vegansk mad helt enkelt", som er skrevet af Marianne Lodberg. Der er frit valg på, hvilke bønner, du vil bruge, og du kan tilføje linser eller erstatte bønnerne med linser.
Marinerede kogte bønner er uundværlige som topping til hummusmader eller lignende smørepålæg.
Se opskriften
Marinerede kogte bønner

Opskrift på hummus med Ingrid ærter:

Hummus med Ingrid ærter

Hummus med Ingrid ærter

Ret: Frokost, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Helt almindelig hummus lavet med danske Ingrid ærter. = En grundhummus, som kan spises selvstændigt, og let varieres i forskellige smagsretninger.

Ingredienser

Grundhummus

  • 150 g tørrede Ingrid ærter (eller 300 g kogte)
  • 1 dl vand (gerne kogevand fra ærterne)
  • 2 spsk Tahin
  • 3-4 spsk citronsaft / citrus universal(=saft+skal)
  • 1-2 fed hvidløg (fintrevet)
  • 1 spsk Tamari (sojasauce)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne (kan udelades)
  • ½ tsk gurkemeje (Kan udelades)
  • salt og peber

Variationer

    Soltørrede tomater

    • 25-30 g soltørrede tomater (Lagt i blød i vand, hvis de er helt tørre)

    Rødbede

    • 2-300 g rødbede (kogt eller bagt)

    Hokkaido

    • 2-300 g hokkaido (bagt)

    Jordskok og persille

    • 2-300 g jordskokker (bagte)
    • 1 bdt persille

    Sådan gør du

    • Start med Ingrid ærterne, som skal skylles og sættes i blød i vand i 10-12 timer. Herefter drænes og koges i nyt vand i ca. 30 minutter. Gem 1 dl kogevand til at komme i hummussen.
    • Hummus med Ingrid ærter
    • Alle ingredienser blendes grundigt med stavblender eller i en foodprocessor.
      Smag til med ekstra salt, citronsaft, peber osv.
      Hummus med Ingrid ærter
    • Anret evt på fad og pynt: Dryp med lidt olivenolie, drys lidt paprika tilfældigt vha en lille te-si, pynt med oliven og giv et grønt drys med basilikum, koriander eller persille.
      Hummus med Ingrid ærter
    • Top evt din hummusmad med marinerede bønner (link til opskrift i noten)
      Hummus med Ingrid ærter
    • Opbevares i en ren beholder i køleskab og holder sig en lille uge.

    Variationer af hummus

    • Tilbered den valgte variation, som angivet. Kan være rester af hokkaido /rødbede o.l. fra et tidligere måltid. Eller bagt samtidig med at ovnen alligevel er i gang.
      Tilføj valgte variation fra starten, hvor alle ingredienser kommes i en skål, og blend det hele samtidig. Smag til måske med ekstra af det hele, til det lige rammer din smag.

    Noter

    Mindful tilsmagning: Betyder at være til stede i sin opmærksomhed under tilsmagning; at smage og fornemme, hvad denne hummus mangler for at være "spot on" - at give sin hummus tid og opmærksomhed 😉
    Du kan finde en opskrift på Marinerede bønner HER
    Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

    2 Comments

    1. Mie Andersen Reply

      Mange tak for endnu en lækker opskrift glæder mig til at lave og smage den

    Kommentér

    Opskrift Vurdering




    Navigate