Go Back
Hummus med Ingrid ærter

Hummus med Ingrid ærter

Ret: Frokost, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Helt almindelig hummus lavet med danske Ingrid ærter. = En grundhummus, som kan spises selvstændigt, og let varieres i forskellige smagsretninger.

Ingredienser

Grundhummus

  • 150 g tørrede Ingrid ærter (eller 300 g kogte)
  • 1 dl vand (gerne kogevand fra ærterne)
  • 2 spsk Tahin
  • 3-4 spsk citronsaft / citrus universal(=saft+skal)
  • 1-2 fed hvidløg (fintrevet)
  • 1 spsk Tamari (sojasauce)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne (kan udelades)
  • ½ tsk gurkemeje (Kan udelades)
  • salt og peber

Variationer

Soltørrede tomater

  • 25-30 g soltørrede tomater (Lagt i blød i vand, hvis de er helt tørre)

Rødbede

  • 2-300 g rødbede (kogt eller bagt)

Hokkaido

  • 2-300 g hokkaido (bagt)

Jordskok og persille

  • 2-300 g jordskokker (bagte)
  • 1 bdt persille

Sådan gør du

  • Start med Ingrid ærterne, som skal skylles og sættes i blød i vand i 10-12 timer. Herefter drænes og koges i nyt vand i ca. 30 minutter. Gem 1 dl kogevand til at komme i hummussen.
  • Hummus med Ingrid ærter
  • Alle ingredienser blendes grundigt med stavblender eller i en foodprocessor.
    Smag til med ekstra salt, citronsaft, peber osv.
    Hummus med Ingrid ærter
  • Anret evt på fad og pynt: Dryp med lidt olivenolie, drys lidt paprika tilfældigt vha en lille te-si, pynt med oliven og giv et grønt drys med basilikum, koriander eller persille.
    Hummus med Ingrid ærter
  • Top evt din hummusmad med marinerede bønner (link til opskrift i noten)
    Hummus med Ingrid ærter
  • Opbevares i en ren beholder i køleskab og holder sig en lille uge.

Variationer af hummus

  • Tilbered den valgte variation, som angivet. Kan være rester af hokkaido /rødbede o.l. fra et tidligere måltid. Eller bagt samtidig med at ovnen alligevel er i gang.
    Tilføj valgte variation fra starten, hvor alle ingredienser kommes i en skål, og blend det hele samtidig. Smag til måske med ekstra af det hele, til det lige rammer din smag.

Noter

Mindful tilsmagning: Betyder at være til stede i sin opmærksomhed under tilsmagning; at smage og fornemme, hvad denne hummus mangler for at være "spot on" - at give sin hummus tid og opmærksomhed ;)
Du kan finde en opskrift på Marinerede bønner HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!