Ret: Frokost, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Helt almindelig hummus lavet med danske Ingrid ærter. = En grundhummus, som kan spises selvstændigt, og let varieres i forskellige smagsretninger.
Start med Ingrid ærterne, som skal skylles og sættes i blød i vand i 10-12 timer. Herefter drænes og koges i nyt vand i ca. 30 minutter. Gem 1 dl kogevand til at komme i hummussen.
-
Alle ingredienser blendes grundigt med stavblender eller i en foodprocessor.Smag til med ekstra salt, citronsaft, peber osv. Anret evt på fad og pynt: Dryp med lidt olivenolie, drys lidt paprika tilfældigt vha en lille te-si, pynt med oliven og giv et grønt drys med basilikum, koriander eller persille.
Top evt din hummusmad med marinerede bønner (link til opskrift i noten)
Opbevares i en ren beholder i køleskab og holder sig en lille uge.
Variationer af hummus
Tilbered den valgte variation, som angivet. Kan være rester af hokkaido /rødbede o.l. fra et tidligere måltid. Eller bagt samtidig med at ovnen alligevel er i gang.Tilføj valgte variation fra starten, hvor alle ingredienser kommes i en skål, og blend det hele samtidig. Smag til måske med ekstra af det hele, til det lige rammer din smag.
Mindful tilsmagning: Betyder at være til stede i sin opmærksomhed under tilsmagning; at smage og fornemme, hvad denne hummus mangler for at være "spot on" - at give sin hummus tid og opmærksomhed ;)
Du kan finde en opskrift på Marinerede bønner HER