
Antal:
Glutenfri. Giver 10-12 stk. Beregn en pr mand til brunch, hvis der er mange andre retter, og 2-4 pr mand, hvis det er eneste ret.
Ingredienser
Pandekager
- 250 g kikærtemel
- ½ tsk stødt gurkemeje
- 1 knivspids chilipulver
- 1 tsk havsalt
- lidt peber
- 6 dl vand
- kokosolie (til bagning)
Svampe-spinatfyld
- 400 g champignon (eller andre svampe i skiver)
- 1 løg (hakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 2 cm rød chili (finthakket)
- 400 g frosset spinat (optøet)
- 1 spsk Tamari (sojasauce)
- 1 spsk kokosolie
- 1-2 dl plantefløde
- 3 spsk gærflager
- lidt revet muskatnød
- salt og peber
Pynt
- tomater
- purløg
Sådan gør du
Kikærtepandekager
- Start med pandekagedejen, da den skal trække i køleskabet mindst 30 minutter.
- Sigt de tørre dele ned i en skål, og kom vandet i. Pisk ingredienserne sammen og stil pandekagedejen i køleskabet. Tilbered fyldet imens
- Tag dejen ud af køleskabet og pisk lidt i den.
- Smelt lidt kokosolie på en slip let pande og kom ca 1 dl pandekagedej på. Bag ved medium varme. Kikærtepandekager er meget nemme at bage, hvis man lige lader dem blive lidt gyldenbrune på undersiden, før man vender dem.
Svampe-spinatfyld
- Svits løg, hvidløg og chili i kokosolie i et par minutter.
- Kom svampe og tamari ved og lad væden dampe næsten væk under omrøring.
- Kom spinaten ved, og lad det simre under omrøring et par minutter.
- Tilføj fløde, og smag til med krydderier. Lad det simre sammen under omrøring endnu et par minutter.
Samling af retten
- Kom en stor skefuld fyld i hver pandekage og fold pandekagen sammen.
- Pynt evt pandekagerne med stegte tomater og purløg, eller evt. andet som kan give et farvespil til de gule pandekager
Noter
Hvis du gerne vil tilberede pandekagerne dagen før, kan du anrette dem i et ovnfast fad. Så skal de blot 20 minutter i ovnen før servering (overdækket med bagepapir eller folie). Tomaterne kan fint gå med i ovnen. Men vent med at komme purløg over, til retten kommer ud af ovnen.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!