Antal: 4
Glutenfri. Giver 10-12 stk. Beregn en pr mand til brunch, hvis der er mange andre retter, og 2-4 pr mand, hvis det er eneste ret.
Ingredienser
Pandekager
- 250 g kikærtemel
- ½ tsk stødt gurkemeje
- 1 knivspids chilipulver
- 1 tsk havsalt
- lidt peber
- 6 dl vand
- kokosolie (til bagning)
Svampe-spinatfyld
- 400 g champignon (eller andre svampe i skiver)
- 1 løg (hakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 2 cm rød chili (finthakket)
- 400 g frosset spinat (optøet)
- 1 spsk Tamari (sojasauce)
- 1 spsk kokosolie
- 1-2 dl plantefløde
- 3 spsk gærflager
- lidt revet muskatnød
- salt og peber
Pynt
- tomater
- purløg
Sådan gør du
Kikærtepandekager
- Start med pandekagedejen, da den skal trække i køleskabet mindst 30 minutter.
- Sigt de tørre dele ned i en skål, og kom vandet i. Pisk ingredienserne sammen og stil pandekagedejen i køleskabet. Tilbered fyldet imens
- Tag dejen ud af køleskabet og pisk lidt i den.
- Smelt lidt kokosolie på en slip let pande og kom ca 1 dl pandekagedej på. Bag ved medium varme. Kikærtepandekager er meget nemme at bage, hvis man lige lader dem blive lidt gyldenbrune på undersiden, før man vender dem.
Svampe-spinatfyld
- Svits løg, hvidløg og chili i kokosolie i et par minutter.
- Kom svampe og tamari ved og lad væden dampe næsten væk under omrøring.
- Kom spinaten ved, og lad det simre under omrøring et par minutter.
- Tilføj fløde, og smag til med krydderier. Lad det simre sammen under omrøring endnu et par minutter.
Samling af retten
- Kom en stor skefuld fyld i hver pandekage og fold pandekagen sammen.
- Pynt evt pandekagerne med stegte tomater og purløg, eller evt. andet som kan give et farvespil til de gule pandekager 🙂
Noter
Hvis du gerne vil tilberede pandekagerne dagen før, kan du anrette dem i et ovnfast fad. Så skal de blot 20 minutter i ovnen før servering (overdækket med bagepapir eller folie). Tomaterne kan fint gå med i ovnen. Men vent med at komme purløg over, til retten kommer ud af ovnen.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!