Antal: 4
Glutenfrit ved brug af boghvedemel og havremel i stedet for rugmel og bygmel. Skønt brød til burger, sandwich og toast.
Ingredienser
- 50 g hasselnødder (Kan erstattes af solsikkekerner eller græskarkerner)
- 0,5 pk gær
- 4 dl lunken vand
- 2 dl plantemælk (el. youghurt)
- 1 tsk salt
- 1 tsk rosmarin (hakket frisk eller tørret)
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk FiberHUSK
- 150 g rugmel
- 250 g bygmel (el. havremel)
Topping
- Maldonsalt (i flager)
- rosmarin (hakket frisk eller tørret)
- 2-3 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Hak hasselnødderne til mel
- Opløs gæren i lunken vand
- Tilsæt plantemælk, salt, rosmarin, nødder og olie
- Tilsæt FiberHUSK og rugmel og til sidst bygmel. Rør godt
- Lad dejen hæve lunt i en time
- Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk den ud enten med våde hænder eller med en bagespatel, der jævnligt dyppes i koldt vand
- Brødet skal være et stort fladt brød på ca 1cm i højden. Drys med rosmarin og saltflager og hæld olie ud over brødet.
- Bages i ovnen ved 200gr (185 varmluft) i 30min
Noter
Brødet kan klippes/skæres i 12-16 stykker, efter hvor store man vil have dem.
Vi bruger dette brød til stort set alt. Til sandwich, burgerboller, ristet i ovnen med pesto og salt, til bruchetta på grillen, eller bare, som det er, til suppe eller salat.
Vi bruger dette brød til stort set alt. Til sandwich, burgerboller, ristet i ovnen med pesto og salt, til bruchetta på grillen, eller bare, som det er, til suppe eller salat.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!