Antal: 2
Glutenfri, proteinrig morgenmad. Toppingen kan varieres efter smag, og hvad du har i køleskabet. Opskriften er fundet i bogen "Sund med matcha i maden" af Sandra Pugliese & Sara speyer.
Ingredienser
Grød
- 5 dl nøddemælk (eller anden plantemælk)
- 1 tsk matcha
- 2 tsk ahornsirup (kan udelades, hvis plantemælken er sødet.)
- 6 spsk chiafrø
Topping
- 2 håndfulde friske bær (eller skåret frugt)
- evt. lidt gojibær (kakaonibs, friske urter)
- 2 spsk nøddesmør/peanutbutter (kan udelades)
- evt. mysli (eller granola)
Sådan gør du
- Sigt matchaen ned i lidt af mælken og pisk det godt igennem. Pisk resten af mælken i, rør ahornsirup i og dernæst chiafrø. Det gøres nemmest i en skål med plads til det hele, eller to glas, så det er portionsanrettet med det samme.
- lad grøden stå på køkkenbordet i 10 minutter og rør jævnligt i den, så chiafrøene ikke klumper.
- Sæt låg på /dæk evt. med en tallerken, og sæt grøden i køleskabet. Minimum 4 timer og gerne natten over.
- Server med friske bær eller frugt og hvad du har lyst til. Jeg havde lyst til Peanutbutter, friske bær og granola, og det var guf 😉
Noter
Note fra bogen: "Det afhænger lidt af mælken, hvor meget eller hvor lidt chiafrøene suger, så det kan være, du skal justere med lidt ekstra chiafrø - eller lidt mere mælk, hvis du finder grøden for tyk."
Du kan finde en opskrift på granola HER
Du kan finde en opskrift på granola HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!