#Bælgfrugtudfordringen i uge 8, startede som en sjov indskydelse inspireret af sidste uges indlæg om at spise flere bælgfrugter. Når jeg satte en lup foran vores egne måltider, fik jeg øje på, at vi ikke når op på 100 g bælgfrugter alle dage, som de nye kostråd ellers anbefaler. UPS! Jeg troede faktisk vi spiste mere. Du kan læse om de nye kostråd HER
“Hvad nu hvis jeg køber en stak færdigkogte bønner, og jeg så hver dag skal supplere vores mad med en ekstra brik bønner?”
Dette indlæg er ikke sponsoreret af COOP og skal ikke opfattes som reklame. Jeg har en Faktabutik 4 minutter fra, hvor jeg bor, og da jeg først havde besluttet mig for at gøre alvor af min bælgfrugtudfordring, tog jeg en rygsæk på og gik i Fakta, hvor jeg købte én af hver af deres udvalg af færdigkogte økologiske bønner. Seks brikker forskellige bønner, som passende kunne blive til “én brik om dagen” fra mandag til lørdag i uge 8. Jeg har dagligt postet billeder og opskrifter på Facebook og Instagram.
Når jeg regner på det, har de tilsammen ca 1380g bønner givet os (3 personer) ca 75g bælgfrugter ekstra om dagen i 6 dage – Absolut et godt tilskud 😀
Dette indlæg indeholder billeder af alle dages tilskudsret med bælgfrugter med links til opskrifterne. Der er links i billedernes undertekster(grøn skrift) Der er også en ny opskrift på Nutella med butterbeans, som blev ugens nye opskrift hos os.
Mandag:
Jeg startede ugens udfordring med at være lidt fornuftig og fik styr på pålæg til ugens madpakker. Vi manglede marinerede bønner i pålægsskuffen. Brikken med bønne mix kaldte ligesom på at blive lavet til marinerede bønner. Marinerede bønner med bønnemix + grønne linser blev super godt. Vi topper altid vores hummusmadder med marinerede bønner. Det er blevet så meget en vane, at en hummusmad bliver lidt kedelig uden.
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:
Sikke en sjov uge 😀
Mine tanker er allerede løbet videre….
“Hvor kan jeg ellers supplere med bælgfrugter udover fra bønner på dåse? bob bob… pasta med røde linser, … spirer af mungbønner eller linser… “
Opskrift på Nutella med butterbeans:
Ingredienser
- 1 ds. butterbeans (drænet) (eller tilsvarende hjemmekogte)
- 2 spsk ahornssirup
- 1 spsk peanutbutter (eller anden nøddesmør)
- 1 tsk vaniljesukker
- 30 g rosiner (evt flere og mindre sirup)
- 2 spsk kakaopulver
- 2 spsk vand (= rosinvand.)
- lidt salt
Sådan gør du
- Sæt rosinerne i blød i vand et par timer eller natten over.
- Rosinerne presses løseligt fri for vand, og de to spsk vand, som skal bruges, kan med fordel være rosinvand.
- Kom alle ingredienser i en foodprocesser/minihakker og blend til en lækker og cremet konsistens. Juster konsistensen med mere rosinvand.
- Juster smagen og tilføj evt mere kakao, salt eller sirup.
- Kommes på glas og opbevares i køleskabet. Pynt evt med ristede nøddeflager, kakaonibs eller andet.