#bælgfrugtudfordringen i uge 8

#Bælgfrugtudfordringen i uge 8, startede som en sjov indskydelse inspireret af sidste uges indlæg om at spise flere bælgfrugter. Når jeg satte en lup foran vores egne måltider, fik jeg øje på, at vi ikke når op på 100 g bælgfrugter alle dage, som de nye kostråd ellers anbefaler. UPS! Jeg troede faktisk vi spiste mere.  Du kan læse om de nye kostråd HER

“Hvad nu hvis jeg køber en stak færdigkogte bønner, og jeg så hver dag skal supplere vores mad med en ekstra brik bønner?”

bælgfrugtudfordring
Udvalget af økologiske færdigkogte bønner og kikærter fra Fakta til #bælgfrugtudfordringen

Dette indlæg er ikke sponsoreret af COOP og skal ikke opfattes som reklame. Jeg har en Faktabutik 4 minutter fra, hvor jeg bor, og da jeg først havde besluttet mig for at gøre alvor af min bælgfrugtudfordring, tog jeg en rygsæk på og gik i Fakta, hvor jeg købte én af hver af deres udvalg af færdigkogte økologiske bønner. Seks brikker forskellige bønner, som passende kunne blive til “én brik om dagen” fra mandag til lørdag i uge 8. Jeg har dagligt postet billeder og opskrifter på Facebook og Instagram.

Når jeg regner på det, har de tilsammen ca 1380g bønner givet os (3 personer) ca 75g bælgfrugter ekstra om dagen i 6 dage – Absolut et godt tilskud 😀

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Dette indlæg indeholder billeder af alle dages tilskudsret med bælgfrugter med links til opskrifterne. Der er links i billedernes undertekster(grøn skrift) Der er også en ny opskrift på Nutella med butterbeans, som blev ugens nye opskrift hos os.

Mandag:

Marinerede bønner
#bælgfrugtudfordringen: Bønne mix blev til Marinerede bønner

Jeg startede ugens udfordring med at være lidt fornuftig og fik styr på pålæg til ugens madpakker. Vi manglede marinerede bønner i pålægsskuffen. Brikken med bønne mix kaldte ligesom på at blive lavet til marinerede bønner. Marinerede bønner med bønnemix + grønne linser blev super godt. Vi topper altid vores hummusmadder med marinerede bønner. Det er blevet så meget en vane, at en hummusmad bliver lidt kedelig uden.

Tirsdag:

Sortbønnebrownies
#bælgfrugtudfordringen: Sorte bønner blev til Sortbønnebrownies
Tirsdag havde vi en fødselar i huset, og derfor var det helt oplagt at omsætte de sorte bønner til sortbønnebrownies, som er en kage-livret. Den blev bagt mandag og var afkølet og spiseklar tirsdag eftermiddag efter arbejde. Onsdag var den spist op 😉

Onsdag:

Kikærteiskugler
#bælgfrugtudfordringen: Kikærter blev til Kikærte-iskugler
Onsdag havde jeg fri. Jeg lod første indskydelse til brug af en brik kikærter gælde. Det blev til kikærte-iskugler. Det er sjovt, at når man først får begyndt på noget sødt, så vil kroppen have mere. Den fandt også på en sød løsning med butterbeans til om torsdagen 😀

Torsdag:

Butterbeansnutella
#bælgfrugtudfordringen: Butterbeans blev til Nutella med butterbeans
Nutella med butterbeans blev ugens nye opskrift. Her går sjældent en uge, hvor vi ikke prøver nye “retter” Nutella med butterbeans er godkendt til at blive gentaget, og til at få en opskrift på bloggen.

Fredag:

Koftas
#bælgfrugtudfordringen: Kidneybønner blev til Koftas
Koftas
Koftas blev spist som tilbehør til en ret med kål og ris(fra Aarstidernes måltidskasse)
Fredag fik vi koftas. Vi elsker koftas. Koftas er små lækre kugler fyldt med krydderier, løg, majs og bønner, som kan spises på samme måde som falafler. Vi spiste koftas sammen med en ret fra Aarstidernes veganske glutenfrie måltidkasse, som vi har haft i den forløbne uge. Vi supplerer tit deres retter med ekstra bælgfrugter, og koftas smagte fantastisk sammen med en taiinspireret kålret, som vist på billedet.

Lørdag:

Morgenmadssocca med baked beans
#bælgfrugtudfordringen: Baked beans blev til Morgenmads-socca med baked beans
Lørdag morgen forkælede vi os selv med morgenmads-socca, som er en tyk kikærtepandekage toppet med svampe, spinat og baked beans. Dejlig mættende morgenmad, som blev suppleret med brød og butterbean-nutella Mmm!!
bælgfrugtudfordring
Slut på en sjov uge med #bælgfrugtudfordringen

Sikke en sjov uge 😀
Mine tanker er allerede løbet videre….
“Hvor kan jeg ellers supplere med bælgfrugter udover fra bønner på dåse? bob bob… pasta med røde linser, … spirer af mungbønner eller linser… “

Opskrift på Nutella med butterbeans:

Nutella med butterbeans

Nutella med butterbeans

Ret: Marmelade, Morgenmad, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. Blød og cremet nutella på den sunde måde.

Ingredienser

  • 1 ds. butterbeans (drænet) (eller tilsvarende hjemmekogte)
  • 2 spsk ahornssirup
  • 1 spsk peanutbutter (eller anden nøddesmør)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 30 g rosiner (evt flere og mindre sirup)
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 spsk vand (= rosinvand.)
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Sæt rosinerne i blød i vand et par timer eller natten over.
  • Rosinerne presses løseligt fri for vand, og de to spsk vand, som skal bruges, kan med fordel være rosinvand.
  • Kom alle ingredienser i en foodprocesser/minihakker og blend til en lækker og cremet konsistens. Juster konsistensen med mere rosinvand.
  • Juster smagen og tilføj evt mere kakao, salt eller sirup.
  • Kommes på glas og opbevares i køleskabet. Pynt evt med ristede nøddeflager, kakaonibs eller andet.

Noter

Jeg blev selv overrasket over, hvor cremet og nutella-agtigt dette smørepålæg er. Forkælelse på den sunde måde 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate