Veganske durumruller med falafler

Durumruller med falafler

Veganske durumruller med falafler

Ret: Brød, Hovedret
Dejen er lavet af kæmpedurum, kamut, og er ikke glutenfri. Dejen er Inspireret af Englerod. Der bliver 4-6 durumruller. Link til falaffelopskrift sidst i opskriften.

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk havsalt
  • 1 lille rødbede
  • 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk kokossukker (eller rørsukker)
  • ca 500 g durummel (gerne fuldkorns, vi bruger kamutmel.)

Fyld til durum

  • 1 portion falafler
  • romainesalat (eller anden grøn salat)
  • tomater
  • agurker
  • dressing (efter frit valg)

Sådan gør du

  • Start med dejen:
  • I en skål røres gæren ud med salt og lunken vand.
  • Olivenolie og sukker tilsættes.
  • Rødbeden skrælles, rives fint og røres med i skålen.
  • Tilsæt herefter rigeligt med mel under omrøring, indtil dejen kan æltes med hænderne.
  • Drys rigeligt med mel på et rent bord og ælt dejen godt igennem med hænderne, indtil den er smidig og homogen.
  • Har du en røremaskine, kan du også ælte dejen deri et godt stykke tid.
    Rødbededurum-dej
  • Lad dejen hæve tildækket i en skål ved stuetemperatur en times tid.
  • Mens dejen hæver, gøres fyldet klar.
    Falafler
  • grønt

Bagning af durumruller

  • Del dejen i 5-6 kugler dej. Rul hver kugle ud til en tynd "pizzabund" og bag dem ved 200 grader varmluft eller 225 grader alm. ovn i 5 minutter.
  • Tages ud og fyldes med det samme. Vi brugte bagepapiret til at holde rullen sammen med.
  • Serveres efterhånden, som de er lavet 🙂

Noter

Du kan finde en opskrift på skønne falafler efter månebarnets opskrift HER
Rødbededurum-dejen kan laves dagen før og overnatte i køleskabet.
Falaflerne kan også laves på forhånd og varmes, når de skal spises.
Næste gang, vi laver durumruller, vil vi lave vegansk coleslaw og komme i durumrullen sammen med falafler i stedet for grønsalat, tomater, agurk og dressing. Jeg forestiller mig, at det vil være super godt. Du kan finde en opskrift på vegansk coleslaw HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate