Veganske falafler

Veganske falafler
Veganske falafler

Veganske falafler
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er inspireret af Luna "månebarnet", og jeg har fået lov til at dele den her på bloggen.
Antal personer
6
Antal personer
6
Veganske falafler
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er inspireret af Luna "månebarnet", og jeg har fået lov til at dele den her på bloggen.
Antal personer
6
Antal personer
6
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Sæt tørrede kikærter i blød i koldt vand 8-10 timer.
  2. Hæld vandet fra de iblødsatte kikærter. (De skal ikke koges først!!) Tilføj evt. ærter. Blend kikærter og ærter sammen med olivenolie, vand og citronsaft med en stavblender eller en foodprocessor.
    Ukogte kikærter
  3. Hvis ikke du bruger foodprocessor, kan det være en fordel at hakke kikærterne i en minihakker, inden du blender dem med olie, vand og citronsaft. Kom den blendede kikærtemasse i en skål (hvis den ikke allerede er det 🙂
  4. Hak og tilsæt meget finthakket løg, hvidløg og chili og tilsæt krydderier og finthakket persille.
    Falafel-fars
  5. Smag til men vær opmærksom på, at smagen er lidt speciel.
  6. Form farsen til falafler i hånden med en ske. Dyp evt. skeen i et glas med koldt vand mellem hver falafel.
    Falafler
  7. Sæt falaflerne på en bageplade med bagepapir. Der skal nok bruges to plader, da det er en stor portion.
    Falafler
  8. Bag dem i ovnen ved 180gr varmluft i alt 25min. Først 15minutter på den ene side, hvorefter de vendes og herefter 10minutter på den anden side.
    Falafler
  9. Hvis du ikke har ovn, kan de steges på en pande i lidt olie
Recipe Notes

Jeg har valgt at fordoble Lunas opskrift - fordi de er så gode 🙂 Det passer med at sætte en hel pose kikærter (som tit er på 400g) i blød. Jeg har tilføjet ærter, som jeg synes klær' falaflerne smagsmæssigt. Falaflerne kan fryses, og de er gode til madpakkerne.
Falaflerne er velkrydrede - nedton krydderierne, hvis du ved, I ikke er til stærkt mad.

 

6 Comments

  1. Kære Helle, mange tak for en mega god falafelopskrift. Vi spiste dem sammen med Mads Bos varm ret: grønkål med valnødder og kapers. Det smagte meget godt sammen. Kh Katja

    • Helle Reply

      Kære Katja
      Tak for din positive kommentar 🙂
      Grønkål med valnødder og kapers lyder super lækkert – det må jeg også prøve.
      Tak for tippet.
      Kærlig hilsen Helle

    • Helle Reply

      Hej Lisette
      Tak for din kommentar. Jeg vil lige gå tilbage i opskriften, og gøre det mere tydeligt, hvad jeg gør med ærterne 🙂
      Jeg blender ærterne sammen med kikærterne, så de bliver en del af den “kikærte-masse”, som jeg kommer krydderierne i. Jeg synes, ærter bidrager godt både smagsmæssigt/konsistensmæssigt og proteinmæssigt. Bare som en variation til falaflerne.
      Nogle gange bager jeg et par små søde kartofler og kommer i i stedet for ærter. Det fungerer også super fint.
      Kærlig hilsen Helle 😀

  2. Nanna-Naja H. A. Schnell Reply

    Har du nogen alternativer til koriander? Kan nemlig ikke lide smagen af koriander 🙂

    • Helle Reply

      Hej Nanna-Naja
      Dejligt spørgsmål 🙂

      Er det frisk koriander, du ikke kan lide, eller det tørrede, stødte koriander, eller begge dele?
      Smagen på frisk koriander, som mange ikke bryder sig om, er meget forskellig fra det tørrede krydderi, fordi det ene er de friske blade, og det andet er plantens frø, som er tørrede og knuste. Hvis det er det friske koriander, du ikke kan lide, kan du roligt komme tørret stødt koriander i falaflerne. Og ellers kan du prøve at lave falaflerne uden koriander. Der er jo i forvejen en del krydderier i falafel-dejen.

      Kærlig hilsen Helle 😀

Kommentér

Navigate