Veganske blinis med “look-a-like” stenbiderrogn.

 

Blinis med quinoa-rogn

Veganske blinis med "look-a-like" stenbiderrogn.

Ret: Forret, Pandekager
Antal: 8
Glutenfri. Der bliver ca 18 blinis.

Ingredienser

Blinis

  • 125 g boghvedemel
  • 45 g fuldkornsrismel
  • ½ tsk salt
  • 3 dl sojamælk (eller anden plantemælk)
  • 1 dl vand
  • lidt olivenolie
  • evt kokosolie (til at bage blinis i)

Quinoa-rogn

  • 1 dl hvide quinoa
  • 1 skive rødbede (ca 2cm, skrællet og skåret i 3-4stk)
  • 4-5 mandler
  • 2 dl vand
  • lidt salt
  • 1 spsk Tamari

"cremefraiche"

  • sojayoughurt (1 spsk Pr. blinis, som afdryppes i kaffefilter.)

Pynt

  • 1 lille rødløg (I tynde skiver)
  • saften fra 1 citron (Hældes over løgringene )
  • grønt til pynt (evt purløg, karse )

Sådan gør du

  • Start med blinisdejen, da den skal hvile mindst 1t i køleskabet.
  • Sigt begge slags mel og salt ned i en skål. Lav et hul i midten og kom 3 dl sojamælk i. Pisk indtil det er godt sammenblandet. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet 1t. Pisk herefter 1 dl. vand og lidt olie i dejen. Dejen skal være tykkere end pandekagedej. Bag blinis i kokosolie
    Blinis
  • Mens dejen hviler i køleskabet. Laves quinoa-rognen.
  • Skyl 1 dl quinoa i koldt vand og kom dem i en gryde sammen med 2 dl vand, rødbede og mandler samt lidt salt. Koges i 20 minutter. Hold øje med, at de ikke koger tør - tilsæt da lidt mere vand.
  • Fjern rødbede og mandler og tilsæt tamari. Lad "rognen" køle af. Gerne blive helt køleskabskold.
  • Mens quinoaen koger, sættes sojayoghurt til at dryppe af i et kaffefilter.
  • Mariner løgene i citronsaft.
  • Anret blinis med afdryppet sojayoghurt, quinoa-rogn, rødløg og purløg eller karse. Rødbeden og mandlerne kan evt. moses, hakkes og blandes med lidt olie og bruges til ekstra pynt.
    Blinis med quinoa-rogn
  • Blinis med quinoa-rogn og citron marinerede rødløg

Noter

Den nemme quinoarogn, som jeg laver, når rognen skal bruges til topping af en håndmad:
Jeg skærer rødbeden i små stykker, undlader mandlerne. Fisker ikke nødvendigvis rødbederne op efter kogning, men lader dem være en del af pålægget, og ellers gør jeg som beskrevet i opskriften 🙂
Du kan læse et indlæg om quinoarogn på smørebrød HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate