Veganske æbleskiver

Æbleskiver hører i den grad december måned og julen til, og i vores hus er der bagt rigtig mange æbleskiver gennem tiden. Derfor var glæden stor sidste år, da jeg fandt ud af, at et farvel til æg ikke betød et farvel til æbleskiver 🙂

Det er faktisk ikke spor svært at bage æbleskiver uden æg, og jeg har tænkt en del over, hvordan jeg har forbundet både pandekager og æbleskiver med æg og ikke forestillet mig at kunne bage nogen af delene uden. Hvem har overhovedet fundet på at komme æg i?

Jeg har været forbi en del veganske blogge i min søgen efter ÆBLESKIVEN, og interessant nok er de opskrifter, jeg har mødt på min vej ret ens. Årets æbleskive – hos os – er fundet hos Englerod og ændret en lille smule. Hun bruger sigtet speltmel eller hvedemel. Jeg har valgt at bage dem med glutenfri havremel. De blev overraskende gode. De er nemme at bage (når æbleskivepanden lige er “bagt til”). De er runde, ret “kompakte”, og vi synes, de smager super dejligt.

Som nyt tilbehør til æbleskiverne har vi lavet blåbærmarmelade efter Englerods opskrift, hvor marmeladen er sødet med dadler og geleret med chiafrø. Det smager helt fantastisk.
Genialt fundet på at gelere med chiafrø 🙂
Du kan finde Englerods opskrift på hjemmelavet marmelade med dadler og chiafrø HER

Veganske æbleskiver
Veganske æbleskiver med blåbærmarmelade 🙂
Hjerternes jul
Glædelig december 🙂

Opskrift på veganske æbleskiver:

Veganske æbleskiver
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er inspireret af Englerod. Der bliver ca 25 æbleskiver.
Veganske æbleskiver
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er inspireret af Englerod. Der bliver ca 25 æbleskiver.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
 1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt sojayoghurt og plantemælk lidt efter lidt. Pisk godt igennem med en håndmixer, så dejen bliver luftig. Dejen skal have konsistens som en tyk pandekagedej. Lad dejen hvile et kvarters tid inden stegning.
  Æbleskivedej
 2. Varm et æbleskivejern og smelt en smule kokosolie i hvert hul. Fyld hvert hul med dej, lad det stege et par minutter ved middel varme og vend dem herefter halvvejs rundt. Vend dem nu helt og bag dem færdige. Fortsæt med alt dejen.
  Veganske æbleskiver
 3. Vi har gang i en 3 dobbelt portion her 🙂
  Veganske æbleskiver
 4. Godkendt af husnissen.
  Veganske æbleskiver
Recipe Notes

Havremelet gør æbleskiven lidt "tungere" end hvedemelsæbleskiver.
De bliver naturligt mere runde og kompakte, uden vi gør noget særligt for det. Vores familie synes disse æbleskiver smager bedre end de traditionelle.
Kan bages i god tid og opvarmes. Kan fryses.
Server f.eks. med hjemmelavet marmelade efter Englerods opskrift, som du finder HER
Velbekomme 🙂

Kommentér

Navigate