Vegansk wok

Vegansk wok

Vegansk wok

Ret: Hovedret, Wok
Wokken kan laves efter kokkens fantasi og med de grøntsager, der er tilbage i køleskabet. Den kan også komponeres efter følgende ”skelet”, hvor en eller flere af grøntsagerne i hver gruppe er repræsenteret.

Ingredienser

Løg

  • løg
  • hvidløg
  • porrer
  • forårsløg

Kål

  • hvidkål (eller rødkål eller spidskål)
  • grønkål (rød eller grøn eller palmekål)
  • blomkål (broccoli)
  • rosenkål
  • savoykål
  • evt. anden kål

Andet grønt

  • rød peber (grøn eller gul peber)
  • gulerødder
  • grønne bønner
  • spinat (evt. andet bladgrønt)
  • svampe
  • ærter / majs

Smagsgiver

  • ½ rød chili (fintsnittet)
  • 2-4 cm frisk ingefær (fintsnittet)
  • Tamari (sojasauce)
  • evt. miso

Friske eller tørrede krydderurter

  • Timian, persille (eller oregano, basilikum, estragon eller andet )
  • ukrudt 😉 brændenælde (mælkebøtte, ramsløg, skvalderkål...)

Bønner

  • 1-2 ds bønner (sorte, hvide, butterbeans, kidneybønner, kikærter eller andre.)
  • evt edamamebønner

Nødder

  • 1 lille håndfuld cashewnødder

Tilbehør

  • brune ris (eller Quinoa, soyapasta, fuldkornspasta eller andet)

Serveres med

  • sød chilisauce (mangochutney eller andet)

Olie til stegning

  • 1 spsk jomfrukoksolie (er at foretrække - tåler høj temperatur)

Sådan gør du

  • Kog tilbehøret efter anvisning - ved brune / røde / sorte ris, som skal koges i >30 minutter, er det en god ide at sætte risene i kog, før der wokkes.
  • Forbered alle grøntsagerne ved at snitte dem i passende størrelser. Hak de friske krydderurter.
    Vegansk wok
  • Smelt kokosolie i wokken og svits grøntsager + krydderurter samtidig ved høj varme. Tilføj Tamari - sojasaucen, som udover at salte retten samtidig giver væde.
    Vegansk wok
  • Tilføj evt. en håndfuld cashewnødder.
  • Wokken er færdig, når grøntsagerne er lige præcis så møre, som du ønsker dem.
  • Server med ris og sød chilisauce/mango chutney
    Vegansk wok

Noter

Retten som den er illustreret i billeder gav mad til min mand og jeg i to dage + madpakke x1.
Wok kan fryses, hvilket jeg benytter for at samle madpakker til mine aftenvagter 🙂
Restewok kan anvendes koldt som topping på humushåndmadder 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate